1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Karadeniz’in ilk yat tur hizmeti Ardeşen’de başladı
Karadeniz’in ilk yat tur hizmeti Ardeşen’de başladı

Karadeniz’in ilk yat tur hizmeti Ardeşen’de başladı

Deniz turizmini geliştirme çalışmaları kapsamında Ardeşenli yatırımcı tekne ve yat turları başlattı.

A+A-

Pazar Liman Başkanı S. Süleyman Taşcı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Turizm sektörü, dünyada ve ülkemizde aktif tatil arayışının giderek artması nedeniyle dünya genelinde en çok para harcanan turizm türü deniz turizmidir. Türkiye, üç tarafı denizlerle çevrili bir yarımada şeklindedir ve sahip olduğu çok zengin doğal değerler ile deniz turizmi açısından dünyanın önde gelen ülkeleri arasındadır. Özellikle Ege ve Akdeniz kıyıları ile son yıllarda Marmara ve Karadeniz kıyıları yaz sezonunda hem yerli hem de yabancı turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir. Deniz turizmi denildiğinde aklımıza deniz, kum ve güneş üçlüsü gelmektedir. Bu konuda Bölgemiz, diğer bölgelere göre biraz zayıf görülse de, uzun deniz kıyıları ve tesisiyle, mavi ile yeşilin bütünleştiği eşsiz güzelliğiyle, doğa ve tarihi dokusuyla, gezilmesi, görülmesi ve yaşanması gereken ender bölgelerden biridir. Bu nedenle, Pazar Liman Başkanlığı olarak önceliğimiz, halkımıza deniz sevgisini, denizcilik kültürünü ve bilincinin oluşmasını sağlamak ve bu şekilde toplumda sağlam bir denizcilik sektörünün ortaya çıkmasına yardımcı olmaktır. Özellikle, Bölge Halkımıza yönelik olarak denizi sevdirmek, yüzlerini denize çevirmelerini ve denizle  yeniden  barışmalarını sağlamak  amacıyla yaklaşık bir yıl içerisinde üç bin vatandaşınıza Amatör Denizci Belgesi vererek bunun ilk adımını attığımıza  inanıyorum. Bölgemiz, ülkemizin en yoğun balıkçılık faaliyetlerin yapıldığı yerdir ve bölgemize ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Ancak sadece balıkçılık faaliyetlerin  ağırlıklı  olmasının yanında bölgemiz, aynı zamanda bölge turizmine katkı sağlayacak faaliyetlerinin başlaması gerekmektedir." diye konuştu.

yat2-002.jpg

Başkan Taşcı, özellikle deniz turizmi açısından Pazar Liman Başkanlığının, 50 kilometrelik uzun deniz kıyısıyla, 12 adet kıyı tesisi, 850  adet gemisi, 1850 adet gemi adamı ve coğrafi konumu itibariyle maviyle yeşilin birleştiği deniz manzarası ile deniz turizmine hazır olduğunu söyleyerek, "Bu vesileyle deniz turizmin bir parçası olan günübirlik tekne turu ile yat turizmini  bölgemiz Ardeşen’de  başlatmış bulunuyoruz. Bu bölgemizde ilktir. Bölgemiz için büyük bir yatırımdır. Tabi ben bu süreci uzun uzun anlatmak istemiyorum ancak yaklaşık bir yıl mücadele ettik asla vaz geçmedik ve başardık. Öncelikle işletmeci yat sahibi Sayın Bayram Kulaber’e çok teşekkür ederim. Şimdiye kadar hiç kimsenin cesaret edemediği yatırımı bölgemize kazandırdı. Pazar liman Başkanlığı olarak hem bölgemizden hem de dışarıdan gelecek olan bu tür yatırımcılara her türlü desteği vermeye hazırız.  Rize- Artvin Havalimanın açılması ile hem yurt içinden hem de yurt dışından binlerce turist gelecek ve özellikle deniz turizmi daha da cazip hale gelecektir. Bu fırsatı iyi değerlendirirsek bacasız sanayi olarak bilinen turizm endüstrisi bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine çok büyük katkı sağlayacaktır. Unutmayalım ki, Rize-Artvin Havalimanına uçakların dolu inip dolu kalkması yapacağımız yatırımlara bağlıdır. Bu yatırımın  Bölgemize ve Ülkemize hayırlı olması dileğiyle, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

yat1-002.jpg

..:: Video ::.. ..:: Video ::.. ..:: Video ::.. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
12 Yorum