1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Karadenizli'nin görmediği hamsiyi martılar yedi
Karadenizli'nin görmediği hamsiyi martılar yedi

Karadenizli'nin görmediği hamsiyi martılar yedi

Yunusların sürü halinde hamsi sürüsünü sararak martılara av yapması, vatandaşlar tarafından çıplak gözlerle böyle izlendi.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Artvin’in Hopa İlçesi Sarp Sınır Kapısı’nda belgesellerde görülebilecek ilginç bir doğa olayı çıplak gözler ile izlendi.



Yunusların sürü halinde hamsi sürüsünü sararak avlaması, Sarp Sınır Kapısı’ndan çıplak gözlerle izlendi.

Türkiye ile Gürcistan deniz sınırının karaya çok yakın bir noktasına gelişen olayda bir grup yunus balığı yaklaşık 10 ton olduğu tahmin edilen hamsi sürüsünü sararak bir araya topladı. Bir araya toplanan tonlarca hamsi denizin yüzeyinde gözle fark edilebilecek bir tabaka oluşturdu. Çok sayıda martı da sıkışan hamsileri avlamaya çalıştı.

İlginç doğa olayı sahildeki vatandaşlar tarafından çıplak gözlerle izlenebildi. Vatandaşlar yaptıkları açıklamada, “Bu olay nadiren olur. Bu yıl hiç hamsi olmadı. Biz hamsi yiyemedik ama martılar hamsileri yedi” şeklinde konuştular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum