1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Karagöl doğal güzelliğiyle büyülüyor
Karagöl doğal güzelliğiyle büyülüyor

Karagöl doğal güzelliğiyle büyülüyor

Artvin’in Borçka ilçesine bağlı doğa harikası Karagöl, kamp kuracak spor kulüplerinin tercihi oluyor.

A+A-

Gümüşhaneli dağcılar Gümüşhane Dağcılık İl Temsilciliği ve Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) ortaklığında Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Karagöl’de kamp kurdu.

Toplam 32 sporcunun katıldığı kampta kurdukları çadırlarda bir gece konaklayan sporculara Trabzon’dan gelen dağcılarda eşlik etti. Kampın ardından ertesi gün sabahın ilk ışıklarıyla bölgede gezi düzenleyen sporcular, sonbahar mevsiminin getirdiği bütün güzellikleri doya doya yaşadı.

katagol12.jpg

Özellikle sonbahar fotoğrafı için Türkiye’nin sayılı bölgelerinden birisi olan bin 550 metre rakımdaki Karagöl’de binbir rengi bir arada ölümsüzleştiren gruptaki fotoğrafçılar çadırlarını topladıktan sonra geri döndü.

Dağcılık İl Temsilcisi Yılmaz Şahin, yıl içerisinde Gümüşhane’de çeşitli yerlere yürüyüş ve etkinlikler düzenlediklerini, birkaç kez de il dışında ki bölgelerde etkinlik düzenlediklerini belirterek, böylelikle hem ilin hem bölgenin tanıtımına katkı sağladıklarını söyledi.

katagol11.jpg

Uzun bir yolculuktan sonra Karagöl’e ulaştıklarını kaydeden GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut ise bu yılla birlikte bölgede 3.kez hem foto safari hem de kamp programı tertip ettiklerini ifade etti.

Önceki yıllara göre bu yıl biraz geciktiklerini dile getiren Akbulut, “Karagöl, Doğu Karadeniz bölgemizin önemli turizm merkezlerinden birisi. Kulübümüz bölge illerine zaman zaman bu tür faaliyetler düzenliyor. Nasıl çevre illerdeki sporcular Gümüşhanemizin önemli bölgelerinde kamp ve etkinlik düzenliyorsa bizde aynı uygulamayı yapıyoruz. Kampta Trabzon’dan gelen arkadaşlarımızda bize katıldı. İki gün ve bir gece konakladığımız bölge özellikle sonbahar mevsiminde sunduğu görüntü ile eşsiz bir hal alıyor. Yolunda yapılan iyileştirme ile bu yıl daha rahat bir ulaşım sağladık.” dedi.

katagol10.jpg

katagol9.jpg

karagol8.jpg

karagol7.jpg

karagol6.jpg

karagol5.jpg

karagol4.jpg

karagol3.jpg

karagol2.20121022135155.jpg

karagol1.20121022135207.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum