1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Karal, “Potomya ile Mezopotamya’yı birleştiriyoruz”
Karal, “Potomya ile Mezopotamya’yı birleştiriyoruz”

Karal, “Potomya ile Mezopotamya’yı birleştiriyoruz”

AK Parti Rize Milletvekili Adayları Hasan Karal ve Osman Aşkın Bak, katıldıkları bir televizyon programında Rize’deki yatırımlara ve gündeme ilişkilin konulara değindiler.

A+A-

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize’de büyük projelere başladıklarını ifade ederek,  “Ovit Tüneli’ye beraber Potomya ile Mezopotamya’yı birleştiriyoruz” dedi.

Karal, “Dünya’nın 3. deniz doldurularak yapılacak havalimanı projesini başlattık. Zemin etütleri için sondaj çalışmaları yapılıyor. Burada havalimanı yapılırsa insanlar sesten rahatsız olacaklar diye propaganda yapan uç insanlar çıkabiliyor. Ovit Tüneli’ye beraber Potomya ile Mezopotamya’yı birleştiriyoruz. Rize’de kahvaltısını yapan bir vatandaşımız, öğle yemeğini Mardin’de yiyebilecek. Bu Rize-Mardin Sevgi Yolu’nun adıdır” şeklinde konuştu.

KARAL, “VARSA FİKİRLERİ ALTERNATİF GETİRSİNLER”

Muhalefet partilerinin proje üretmeden siyaset yaptıklarını vurgulayan Karal, “Geçmişte Bolu dağı tüneli 20 sene konuşuldu. Tünel bitinceye kadar 16 tane Ulaştırma Bakanı değişti. Bunu başaramadılar. Şu anda biz Bolu Dağı Tüneli kadar olan Salarha Tüneli’ni yapıyoruz. Ayın 26’sında bunun ihalesini yapacağız. Muhalefetten alternatif projeler bekliyoruz. “Siz Ovit’i deldiniz ama biz bir başka Ovit’i daha delebiliriz. Siz bir havalimanı başlattınız. Biz de bundan başkalarını yapacağız” desinler. Bizim projelerimizi kıskanmasınlar. Varsa fikirleri alternatif getirsinler” diye konuştu.

KARAL, “ÖNCE SEN O FABRİKALARDA ÇALIŞANLARA 5 BİN LİRA VER”

Muhalefet partilerinin asgari ücret vaatlerini eleştiren Karal, “Vatandaşlarımız her yönüyle geniş düşünmektedir. Geçenlerde bir hemşerim bana, ‘Bu asgari ücreti 2,3,5 bin liraya çıkaracaklar. Önce kendi parti genel merkezlerindeki çaycıların maaşlarını bir arıttırsınlar’ dedi. Bir parti asgari ücreti 5 bin lira yapacağım diyor. O siyasi parti liderinin fabrikaları var. Önce sen o fabrikalarda çalışanlara 5 bin lira ver” dedi.

AK PARTİ’LYE BİRLİKTE ÇAY SORUN OLMAKTAN ÇIKTI

Rize’de tarımsal faaliyetlere yapılan yatırımlara değinen Karal, “Çay bizim bütün politikalarımızın ana eksenindedir. AK Parti hükümetleri döneminde çay sorun olmaktan çıkmıştır. ÇAYKUR ve özel sektör aldıkları ve alacakları tedbirlerle üreticiyi daha da rahatlatacaklardır. Çayı destekleyici faaliyetler olarak Likapa (Mavi Yemiş), arıcılık, kivi ve hayvancılık konusunda büyük destekler yaptık” ifadelerini kullandı.

TURİZM ALTYAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Turizmi geliştirme anlamında destekleyici çalışmalar yaptıklarını ifade eden Karal, “Çaydan sonra bölgenin en önemli açılım yapması gereken konu turizmdir. Havalimanı, Ovit ve Yeşil Yol projeleriyle bölgeyi dünyaya açmaya çalışıyoruz. Dünya buranın güzelliklerini keşfetti. Özellikle Arap turistlerin bölgemize yoğun ilgisini görmekteyiz. Altyapı çalışmaları konusuna ağırlık vermekteyiz. Trabzon havalimanı ihtiyaca cevap veremez duruma geldi ve Ordu-Giresun havalimanı yapıldı. Rize havalimanıyla birlikte turizm patlaması yaşanacaktır” dedi.

YEŞİL YOL’LA BİRLİKTE 100 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM

Yeşil Yol projesine değinen Karal, “Samsun’dan Sarp’a kadar büyük bir hızla devam ediyor. Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt illerini kapsayan bir projeyle tüm yaylaları birleştirmeyi amaçlıyoruz. Yaklaşık 2 bin 500 kilometrelik bir yol yapmayı planlıyoruz. Yeşil yol kendi ekonomisini kendisi yaratacak. 2018 yılında bitmesini planladığımız bu projeyle yaklaşık 100 bin kişiye iş imkanı sağlanmış olacak” diye konuştu.

BAK, “FIRTINA VADİSİ DÜNYANIN EN ÖNEMLİ DOĞA SPORLARI PARKURU”

Bölgedeki spor yatırımlarından bahseden Ak Parti Rize Milletvekili Adayı Osman Aşkın Bak, “Spor yatırımlarını daha da güçlendirerek, gençlerimize hizmet etmek istiyoruz. Spora yapılan 1 liralık yatırım sizlere en az 4 lira olarak geri döner. Sosyal bir toplum elde etmiş oluruz. Turizmle sporu kaynaştırdığınız zaman özellikle Fırtına Vadisi dünyanın en önemli doğa sporları parkuru olarak ifade edilmelidir. Spor turizmle paralel olarak büyüyen bir olgudur. Dağcılık ve kayak başta olmak üzere bu şekilde hem turizmimiz gelişecek hem de spordaki yatırımlarımızın karışlığı bulunmuş olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
10 Yorum