1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Karaman'dan çarpıcı Trabzonspor yorumu
Karaman'dan çarpıcı Trabzonspor yorumu

Karaman'dan çarpıcı Trabzonspor yorumu

 Hikmet Karaman'dan Muharrem Usta'nın Çaykur Rizespor maçı ile ilgili açıklamalarına çarpıcı yorum

A+A-

Rizespor Eski Teknik Direktörü Hikmet Karaman, geçtiğimiz günlerde Trabzonspor'un eski başkanı Muarrem Usta’nın Çaykur Rizespor’un küme düşmesi hakkındaki açıklamalarına cevap vererek, "Başkan bizim düşüncelerimize şahit olmuş. Ben Teknik adam olarak takımımın haklarını savundum. Trabzonlularla bir husumetimiz yok. 30 sene önceki bir husumet bu, yani benden doğan bir durum değil" dedi. 

Çaykur Rizespor Eski Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Bağcılar Belediyesi tarafından Edip İplik Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen söyleşide öğrencilerle bir araya geldi. Karaman, Spor Spikeri Yasin Dallı moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide, geçtiğimiz günlerde Trabzonspor Başkanlığına veda eden Muharrem Usta’nın Çaykur Rizespor maçı hakkında yapmış olduğu çarpıcı açıklamalara yanıt verdi.

Muharrem Usta’nın konuşmalarını dikkatlice dinlediğini ifade eden Karaman, "Bir teknik adam için, ki bu teknik adam ben de olabilirim bir başkası da olabilir gerçekten önemli ve onu üzebilecek konuşmalar. Ama nihayetinde başkan bizim düşüncelerimize şahit olmuş. Trabzonlular bana kızgın olabilir ama o günün şartları başkaydı. Taraftarlar olaylara bazen farklı bakabiliyor. Bana çok kızan Trabzonlu taraftarlarla birebir oturup konuştuğumda bana hak veren de oluyor. O gün ben Trabzonspor’un teknik direktör olup diyelim ki şampiyonluğu bir maçta kaçırdım, orada Trabzon’un haklarını da ölümüne korudum, kayıtsız şartsız. Olaya böyle bakıyoruz. Yoksa bizim Trabzonlulara karşı bir husumetimiz yok. Başkan ayrılırken kendisi de söyledi, 30 sene önceki bir husumet bu. Yani benden doğan bir durum değil, 30 yıldır var olan bir durum. Maçta küme düşmüş bir teknik adam, maçtan önceki ve sonraki durumu bu gibi olaylar olabiliyor. Trabzonspor kendi davasında hala birçok şeyi devam ettiriyor, inatla devam ettiriyor. Neden, çünkü hakkını korumak istiyor" diye konuştu. 

"Takımının haklarını hangi teknik adam olursa olsun, sonuna kadar savunur" 
O günkü şartların farklılığından bahseden Teknik Direktör Hikmet Karaman, "Şimdi kendimi haklı çıkartmak adına o konuya geri dönüş yapmak gibi olmasın ama o gün ben Rizespor’un teknik direktörüydüm. O gün başka şartlar altında Trabzonspor’un Teknik Direktörü olabilirdim. Bursaspor’un ya da başka bir takımında olabilirdim. Ama orada takımının haklarını ve mücadelesini hangi teknik adam olursa olsun sonuna kadar savunur ve bunu dile getirir. Dolayısıyla takımı küme düşmüş, o günkü maçın etkisi taraftar veya yaşadığım birçok şey, maçtan önce almış olduğu çok sayıda telefon insanı bu gibi eleştirilere ve bu gibi fevri cümlelere sokabiliyor. Tabi onun hikayesi bende saklı" açıklamasını yaptı. 

MUHARREM USTA NE DEMİŞTİ:

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Kayserispor galibiyetinin ardından ses getirecek yorumlarda bulundu.

"BURSASPOR MAÇI ÖNCESİ PRİM VERMİŞTİM"

Bizim Rize ile uzun yıllardır süren aramızda tatsız bir durum var. Çok iyi hatırlıyorum. Ersun hocayı kamp varken ziyaret ettim. Gece gittim ve ona şunu dedim: "Hocam şu maçı kazanır ve kaybedersek sonuçları şöyle olur. Hepsini anlattım. İki şehrin arasında 30 yıldır süren bir sorun var. Bak ne güzel fırsat gelmiş, hadi bu sorunu kaldıralım. Ancak bu maçı kaybedersek ne oluru kötü bir şekilde anlattım. Artık top sizde. Hadi oyunculara da 70 bin, berabere kalırlarsa da 50 bin prim veriyorum.

"RİZESPOR'UN KÜME DÜŞTÜĞÜ SEZON EN HÜZÜNLÜ DÖNEMİM OLDU"

Kardeş şehrimiz Rize. Ben gerçekten iki şehrin kardeşliğini pekiştirmek adına o günü hatırlamak adına hala üzülürüm. Keşke olsaydı ama bilsinler ki, Muharrem Usta gereken her şeyi yaptı. Trabzonlular, Rize ile olan dostluklarını kaybetmesinler. O benim en hüzünlü dönemim oldu. Hayatım boyunca unutamayacağım. Hüzünlü sonucun beni düşürdüğü

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum