1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. PAZARSPOR

  4. karanlıkda oynatmaya az kaldı!
karanlıkda oynatmaya az kaldı!

karanlıkda oynatmaya az kaldı!

Trabzon-Sivas maçına acemi bir hakem atayıp bitmiş karşılaşmaya ‘tatil’ kararı çıkaran Ulusoy Federasyonu, şimdi de İkinci Lig maçlarını karanlıkta oynatıyor!

A+A-

Yarın başlıyorlar
Türkiye İkinci Futbol Ligi 4. Grupta maçlar yarın başlıyor. Temsilcilerimizden Pazarspor Erzincan’ı ağırlıyor. Giresun, Karşıyaka ile oynuyor. D.Dere A. Sebat ile Araklı da Erzurum’la karşı karşıya geliyor. Arsinspor, akşam maçı için Kardemir Karabük deplasmanına gidiyor.
Nasıl bir hesap?
Takımlar bir yandan aşırı sıcak günlerde açılan sezonda hayati endişeler taşırken diğer yandan da bu maçları nasıl tamamlayacaklarını düşünüyor. Nitekim bu sezon birbirini aratır skandallara imza atan Federasyon Pazar, Araklı ve Sebat’ın maçlarını saat 17.00’de başlatıyor.

Görmeden oyna
Trabzon ve Rize’de saat 19.00–19.06 arasında akşam oluyor. Hava son günlerde 18.30’dan sonra kararmaya başlıyor. Hiçbir sahamızda ışıklandırma yok. TFF saatleri Marmara ve Ege’ye göre ayarlıyor. Pazar, Araklı ve Sebat’ın maçlarının son yarım saati karanlığa kalıyor.
Kupa töreni iptal
Olayı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ile görüştük. İşte görüşleri: “Önce 14.00; sonra 16.00 olacak diye talimat gönderdiler. Geçen sezonun kupa töreni olacaktı. Kupaları İbrahim Usta verecekti. Ondan da vazgeçtiler. TFF 15. faksta saatleri 17.00 olarak kararlaştırdı.”
Ne denilebilir ki?
Maçlar 90 dakika. Devre arası 15, su molaları 4 dakika tutuyor. Sakatlık, oyuncu değişiklikleri, ekstra sarkmalar ile maç 2 saati buluyor. 17.00’de başlayacak bir maçın bitiş saati 19.00’u buluyor. Karadeniz’de bu saat, futbol oynamak için bariz şekilde geç bir vakit oluyor.

Serinde oynansın derken…
Doğu Karadeniz’de ikinci lig, ‘akşam maçları’ ile start alıyor. Normal duraklamalar dışında sahada bir olay çıksa, maçlar kesin tehir olacak. Çünkü 10 dakikalık bir sarkmada karanlık çökecek, sahada göz gözü görmez hale gelecek. (Hakan DEĞİRMENCİ)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum