1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Kartal'dan Ünal hoca ve Yılmaz Bal itirafı
Kartal'dan Ünal hoca ve Yılmaz Bal itirafı

Kartal'dan Ünal hoca ve Yılmaz Bal itirafı

"Ünal hoca gitmese düşmüştük" diyen Rizespor Başkanı Hasan Kartal, kendisine bir şey diyemeyenlerin Yılmaz Bal'a saldırdığını öne sürdü.

A+A-

Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal, Çay TV ekranlarında Togay Muratoğl'nun sunduğu Ali Çelik ve Süleyman Baş’ın yorumcu olarak katıldığı “100 Yüze Futbol” programında telefon bağlantısıyla katıldı.

Yeni sezonda daha iyi bir takım kurmak kaydıyla iyi yerlerde olmayı hedeflediklerini ve ekonomik anlamda kulübün bir sıkıntısının bulunmadığını belirten Kartal, “Bu sezon iyi gitmememize rağmen ligde kaldık. Düşüp, düşmenin kaldırılmasıyla ligde kalsaydık bizim için çok daha sıkıntılı olabilirdi.” ifadelerini kullandı.
 
"Ünal Hoca gitmeseydi biz düşmüştük"
Sezon boyunca ufak tefek hatalar yaptıklarını belirten Kartal, “Birinci hatamız İsmail Kartal hocamızın gönderilmesiydi. İsmail Hoca ile biraz daha devam etseydik puan anlamında daha iyi olacağımızı düşünüyordum. Taraftarlara bu anlamda sesleniyorum. Her kötü gidişte hocanın gitmesiyle ilgili tepkilerin yanlış olduğunu düşünüyorum. Çünkü sonrasında gelen Ünal Hoca ile hiçbir şekilde uyum sağlayamadık. Geldiği günden itibaren problem yaşadık. Geldiği günden itibaren buradan gitmek istedi, kafası burada değildi. Samimi olarak söylüyorum ki Kasımpaşa maçından sonra Ünal Hoca gitmeseydi biz düşmüştük. Bu anlamda değişiklik yapmamızın isabetli olduğunu düşünüyorum. Yani İsmail Hoca ile devam etseydik bu sıkıntıları yaşamaz ve almış olduğumuz sonuçlardan daha iyi sonuçlar elde ederdik.” dedi.
 
Okan Buruk döneminde çok uyumlu bir ekip olduğunu belirten Kartal, “Okan Hoca, Thomas ve İrfan Hoca çok uyumlu şekilde çalıştılar. Transferlerin çoğunda da Yılmaz Bal’ın etkisi vardır. Yapılan transferler konusunda ağırlık Yılmaz’daydı ve yüzde 70 kadar etkisi vardır o transferlerde. Önemli olan uyumdur ve İsmail Hoca geldiğinde ilk başlarda uyum ve birliktelik sağlayamadık. Ondan dolayı sıkıntı yaşadık. Sezon başında aldığımız futbolcuların hemen hemen tamamı İsmail Hocanın istediği ve onayından geçen sporcular oldu. Hocanın listesindeki isimlerdi ve Yılmaz Bal’ın çok etkisi olmadı. Zaten ilk başlarda Hoca ile Yılmaz çok entegre olamadılar. Devre arası transferlerde isi İsmail Hoca ve Yılmaz Bal uyum içinde çalıştı. Bu transferlerin de kötü olmadığını düşünüyoruz. Daha sonra İsmail Hoca ile iyi bir uyum içine girdik ama zaman geçmiş oldu. Hoca değişikliğiyle daha iyiye gideriz diye düşünürken daha kötüye gittik.” şeklinde konuştu.
 
"Yılmaz olmazsa başkanlıkta sıkıntı yaşarım"
Tüm eleştirilere rağmen Yılmaz Bal ile devam edilip edilmeyeceğiyle ilgili soru üzerine “Yılmaz olmasa samimi bir şekilde söylüyorum ben sıkıntı yaşarım başkanlıkta." ifadelerini kullanan Kartal, "Yılmaz’a son derece güveniyorum. Transferlerde çok büyük paralar dönüyor. Güvenmediğin bir adamla bu işi yapamazsın. Ama Yılmaz Bal’dan daha iyi teknik konulardan anlayan bir arkadaşımız, yöneticimiz olur, o zaman ‘Yılmaz’a daha gerek kalmadı, daha iyisini bulduk, daha iyisiyle devam edelim’ deriz. Ama öyle bir insan yok ki! Bu sezon bazı hatalar yaptık ve bunları da gördük ama bundan sonra Yılmaz ile birlikte çok daha iyi işler yapacağımıza son derece eminim. Ama televizyonlarda 250 bin Euro verilip alınan futbolcuları 500 bin Euro verilerek alındı diye yalan beyanlarla anlatırsa insanlar, taraftarları da yanlış yönlendirip tepki doğmasına sebep olursunuz. Yılmaz Bal’a vurdukça Hasan Kartal’a vuruyorsunuz demektir. Rizespor’un başarılı olmasını istemeyen bir grup var ve beni hedef seçemedikleri için Yılmaz’a yükleniyorlar.” dedi.

Yeni sezonda Mehmet Ali Karaca’nın olup olmayacağı ilr ilgili henüz bir görüşme yapmadığını belirten Kartal, Mehmet Ali Karaca’nın Etimesgut Belediyespor’daki görevine devam edebileceğini söyledi. Kartal, yeni sezon transferlerini Thomas ve ekibinin Yılmaz Bal ile birlikte gerçekleştireceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
14 Yorum