1. HABERLER

  2. SEÇME VİDEOLAR

  3. Kasırga kasabayı haritadan sildi!
Kasırga kasabayı haritadan sildi!

Kasırga kasabayı haritadan sildi!

Büyük bir kasırganın bir Amerikan kasabasını haritadan nasıl sildiğini gösteren videolar yayınlandı. Sadece 10 saniyede....

A+A-

Büyük bir kasırganın bir Amerikan kasabasını haritadan nasıl sildiğini gösteren videolar yayınlandı. Sadece 10 saniyede bir evi yerinden söken kasırga, kasabayı terk ettiğinde geride tamamen yıkılmış evler ve 6 ölü ile onlarca yaralı bırakmıştı.

Iowa eyaletinin Parkersburg kasabası, 25 Mayıs 2008 tarihinde büyük bir felakete sahne oldu. Büyük bir kasırga kasabayı saniyeler içinde haritadan sildi. Olayın üzerinden geçen süre zarfında kasaba halkı yeniden evlerini inşa ederken, ABC televizyonunda geçtiğimiz gün ilk kez yayınlanan görüntüler olayın büyüklüğünü gözler önüne serdi. Bir saatlik programda yer alan bir görüntüde, bir ev sadece 10 saniyede kağıt gibi yerinden sökülüyor. Bir bankanın güvenlik kamerasının çektiği görüntülerde ise bir anda bankanın içi darmadağın oluyor. Kasaba şerifinin arabasının çektiği görüntülerde ise kasırganın ne kadar büyük olduğu açıkça görülüyor.

911 konuşmalarında ise kasaba halkı evlerinde mahsur kalanl ar olduğunu söylüyor. Bazı 911 konuşmaları şöyle: "Sokaktaki herkes yaralı", "Evimizi, herşeyimizi kaybettik", "Bodrum katında mahsur kaldım", "Evlerin altında kalan insanlar oldu. Ulaşamıyoruz" Programda yayınlanan görüntülerde, kasırga sonrası kasabanın aldığı hal de açıkça görülüyor. Ayakta bir tek evin kalmadığı kasabada, araçların bile uçtuğu anlaşılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız