1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Kastelli İntiharında Sürpiz
Kastelli İntiharında Sürpiz

Kastelli İntiharında Sürpiz

Banker Kastelli'nin intiharı zaten şüpheliydi. Şüpheler iyice arttı. Ölmeden 5 gün önce çok kritik bir suç duyurusunda bulunmuş...

A+A-

Ofisinde tek kurşunla intihar eden Banker Kastelli'nin 5 gün önce öz oğlu, hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Kastelli dilekçesine "Oğlum beni pencereden atmaya kalktı" diye yazmış.Kadıköy'deki ofisinde yaşamına önceki gün tek kurşunla son veren "Banker Kastelli" adıyla bilinen Abidin Cevher Özden'in 5 gün önce Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na öz oğlu Ahmet Deha Özden hakkında suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Banker Abidin Cevher Özden şikayet dilekçesinde, oğlu Deha Özden ile ilgili dikkat çeken iddialara yer verdi. Tek kurşunla yaşamına son veren Abidin Cevher Özden savcılığa bulunduğu şikayet dilekçesine şunları yazdırmış:

İÇKİLİ EVİME GELDİ

"Ahmet Deha Özden benim öz oğlumdur. 27 Mayıs 2008 akşamı içkili vaziyette, elinde votka ve viski şişeleri ile Şişli'de bulunduğum evime geldi. Akşam saat 20.00'den itibaren bana ağıza alınmayacak küfürler etti. Bana. 'O çocuğu, i.. . 'şeklinde hitap ederek saldırıya başladı. Bu arada eline geçirdiği kültablalarını benim kafama doğru fırlatmak suretiyle fiili saldırıda bulundu." Oğlu Deha Özden'in kendisini evinin penceresinden aşağıya atmak istediğini ileri süren Cevher Özden, dilekçesinde "Oğlum benim vücudumdan tutarak 4. katta bulunan evimin penceresinden aşağıya atmak üzere teşebbüste bulundu. Direnmem sonucu bunu başaramamıştır. Evimde bulunan birçok kırılacak eşyayı, kapıları ve çerçeveleri dağıtmış ve zarar vermiştir" şeklinde iddialara yer vermiş.

HAYATİ TEHLİKE ALTINDAYIM

Abidin Cevher Özden savcılığa verdiği dilekçesinin son kısmında ise, hayati tehlike ve tehdit altında bulunduğunu ileri sürerek öz oğlu Ahmet Deha Özden hakkında, "Tehdit, mala zarar verme, küfür, hakaret, öldürmeye teşebbüs" suçlarından dava açılarak hapisle cezalandırılmasını istemişti. Cevher Özden mahkemeye verdiği suç duyurusunda, oğlu Deha Özden'in psikolojik rahatsızlılığı bulunan diğer oğlu A.K.Özden'i Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırmak üzere ilgili hastaneyi aradığını ve ambulans isteyerek kendisini oğlundan ayırmak istediğini de iddia etmişti. Özden, rahatsız olan diğer oğlu A.K. Özden kimseye hiçbir zararı dokunmadığını dilekçesinde ifade etti.

SAVCILIKTAN SONRA POLiSE DE GiTMiŞ

Abidin Cevher Özden, oğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduktan 1-2 gün sonra Harbiye Polis Karakolu'na giderek ifade verdiği de orta çıktı. Özden ifadesinde şunları söylemiş: "Benim amacım oğlum Ahmet Deha Özden'e polisin müdahale etmesidir. Aksi taktirde evraklarımın 1 hafta 10 gün sonra savcılığa iade edilmesini istiyorum. Evimden kimsenin tanık olarak dinlenmesini istemiyorum."

ÇANTASIZ GELDi SÜPHELENMiŞTiK

Abidin Cevher Özden'in intiharına ilişkin soruşturmayı yürüten savcı, Özden'in koruması ve şoförünün ifadesine başvurdu. Özden'in koruması Erkan Şat, olay gününü söyle anlattı:

“Öldüğü günün sabahı yıllardır yanında taşıdığı bond çantası olmadan ofise gelmişti. Bir şeyler olacağını hissettik. Geçen yıl oğlunun mezarı başında da intihara teşebbüs ettiğinde çantası yanında yoktu. Büroya gelince bizi dışarı gönderdi. Telefonla bile hep yanımızda konuşurdu. Bizden bir şey saklamazdı. Çıkmamızı isteyince şüphelendik. Bir süre sonra geri döndüğümüzde 'İyi misin ağabey?' dedik. Önce iyi olduğunu söyledi. Daha sonra, 'İyi değilim' dedi. Masasında oturuyordu. Ceketini bile çıkarmamıştı. Endişemizi ifade edince, 'Yok bir şey merak etmeyin. Mektup yazacağım' dedi. Biz de tekrar bürodan çıktık ama endişe içerisindeydik. Ne yapacağımızı düşünürken tabanca sesi geldi. İçeri girdiğimizde, başka bir masadaki koltukta oturuyordu. Ceketi, kendi koltuğunun arkasına asılmış durumdaydı. Demek ki içeride biraz dolaşmış. 6 gündür hep böyle sıkıntılıydı. Ceketinin ceplerinde hiçbir şey yoktu. Ailesi dahil, tek başına bir adamdı."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum