1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Katil zanlılarını çuval ele verdi
Katil zanlılarını çuval ele verdi

Katil zanlılarını çuval ele verdi

Rize'de sahil kenarında çuval içinde kesilmiş halde bulunan cesedin katil zanlısı 3 kişi tutuklandı. Polis, olayı ayrıntılardan çözdü.

A+A-

Mustafa BAYRAK - Rize'de 2 hafta önce denizde çuval içinde bulunan cesedin sırrı çözüldü. Hasan Bektaş isimli genci öldürdükten sonra ikiye bölerek çuvalla denize atan 3 kişi de yakalandı.
Hasan Bektaş (28) isimli şahıs 18 Mayıs 2007 tarihinde Rize'deki evine gelmeyince yakınları kayıp ihbarında bulundu. Kayıp şahsa ulaşılamazken, bir hafta sonra 25 Mayıs günü Rize sahilinde çuval içinde bir erkek cesedi bulundu. Belden yukarısı testereyle kesilerek çuvalla denize atılan şahsın cesedinin diğer kısmı bulunamazken, cesetten parmak izleri alındı. Parmak izleri doğrultusunda yapılan araştırmada, cesedin daha önceden sabıkası bulunan ve bir süredir kayıp olan Hasan Bektaş (28) isimli şahsa ait
olduğu belirlendi.
Rize Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, cesedin konulduğu un çuvalından yola çıkarak Rize'deki tüm fırınlarda inceleme başlattı. Yapılan soruşturma kapsamında fırınlardan birinde cesedin konulduğu un çuvallarının bir benzeri bulundu. Hasan Bektaş'ın kaybolduğu 18 Mayıs tarihinden önce en son bu fırında görüldüğü bilgisine ulaşan polis, Hasan Bektaş ile aynı köyden olan E.Y. (23), S.G (19) ve B.K (23) isimli şahısları cinayet zanlısı olarak gözaltına aldı. Rize Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinde cinayeti işlediklerini itiraf eden zanlılar suç aletinin yerini gösterdi. Gömüldüğü yerden çıkarılan ekmek bıçağından alınan kan örneklerinin Bektaş'ın kanı ile uyuştuğu görüldü. Yakalanan 3 kişi "adam öldürmeye tam teşebbüs' suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Trabzon Bahçecik Cezaevi'ne gönderildi.

Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, cinayeti çözen ve suçluları adalete teslim eden ekibine teşekkür ederek "Sanıklar ifadelerinde suçlarını itiraf etmişlerdir. Delillerle sanıkların cinayeti işlediği ortaya çıkmıştır. Sanıklar cinayeti karşılıklı küfürleşmeden dolayı işlediklerini söylediler" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum