1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Katliam zanlısı senaryo yazdı!
Katliam zanlısı senaryo yazdı!

Katliam zanlısı senaryo yazdı!

Sürmene'de eşi ve 6 çocuğunu katleden canavar baba, önceki ifadelerini reddedip cinayetleri öldürdüğü oğlunun üzerine attı!

A+A-

Trabzon'un Sürmene İlçesi'nde 7 Ocak akşamı eşi ve 6 çocuğunu kurşun yağmuruna tutarak öldüren Hasan D.'nin (38) yargılanmasına başlandı.

Trabzon 2. Ağırceza Mahkemsi'nde görülen ilk duruşmaya katılan ve hakkında 7 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istenen Hasan D., vahşetini reddederek öldürdüğü oğlunu suçladı.

Hasan D., cinayetleri 14 yaşındaki oğlu Emrullah'ın işlediğini ve daha sonra intihar ettiğini ileri sürdü.


Trabzon'un Sürmene İlçesi'nde 7 Ocak akşamı eşi ve 6 çocuğunu kurşun yağmuruna tutarak öldüren Hasan D.'nin (38), yargılanmasına başlandı.
Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya katılan ve hakkında 7 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istenen Hasan D., vahşetini kabul etmeyerek, öldürdüğü oğlunu suçladı. Cinayetleri 14 yaşındaki oğlu Emrullah'ın işlediğini ve daha sonra intihar ettiğini ileri süren Hasan D., böylece hem emniyetteki hem de savcılıktaki ifadelerini reddetmiş oldu.

VAHŞETİN SENARYOSUNU YAZMIŞ!
Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün yapılan ilk duruşmada hakim önüne çıkan Hasan D., eşi ve 6 çocuğunu öldürdüğünü kabul etmeyerek, "Cinayetleri oğlum Emrullah işledi. Olay akşamı büyük oğlum Coşkun ile kardeşi Emrullah arasında tartışma çıktı. Daha sonra Emrullah silahla evdeki herkesi öldürüp intihar etti" dedi. Mahkemede dinlenen 3 tanık ise, sadece silah seslerini duyduklarını, evdeki cinayetleri kimin işlediğini bilmediklerini söylediler. Mahkeme heyeti, daha önce akli dengesinin yerinde olduğu belirlenen Hasan D.'nin şuur tetkikinin Trabzon Adli Tıp Kurumu'nca yapılmasını ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

DAHA ÖNCE NELER SÖYLEMİŞTİ?
Mahkemede cinayetleri kabul etmeyen Hasan D., korkunç olayın ardından yakalandığında Sürmene İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ifadede, büyük oğlu Coşkun'un kendisine silah çektiğini ileri sürerek, "Boğuşarak silahı elinden aldım. Önce Coşkun'u öldürdüm, sonra da kazayla oğullarım Emrullah ve Hasan'ı öldürdüm. Daha sonra rasgele ateş ettim" demişti. Sürmene Cumhuriyet Savcılığı'nda bu ifadelerini kabul etmeyen Hasan D., "Eşimle tartıştık bana ağır hakaretlerde bulundu. Sonra oğlum Coşkun bana küfredip odadan getirdiği dedemden kalma ruhsatsız tabancayı bana doğrulttu. Müdahale ettim ve boğuşmaya başladık. Oğlum Coşkun bana vurdu ancak ben ona vurmadım. O sırada silahı elinden alıp almadığımı ve sonrasını hatırlamıyorum" şeklinde ifade vermişti.

OLAY NASIL OLMUŞTU
Hatırlanacağı gibi Sürmene'nin Soğuksu Mahallesi'nde 7 Ocak akşamı meydana gelen olay şöyle gelişmişti: Bıçakla adam öldürmek suçundan sabıkalı Hasan D., kendisinden boşanmak isteyen eşiyle aralarında çıkan tartışma sonunda, eşi Hashatun ile çocukları Melek (20), Coşkun (18), Havva (16), Emrullah (14), Hasan (7) ve Nurten'i (3) kurşun yağmuruna tutarak öldürmüştü. Olayın ardından Armutlu Köyü'ne kaçan Hasan D. ertesi gün düzenlenen operasyonla yakalanmıştı. Katliam evinde 23 boş kovan bulunmuştu. Yakalanan Hasan D.'nin polise sorduğu ilk soru, 'Oğlum Emrullah öldü mü' olmuş ve canavar baba ağlamıştı.

24 YIL HAPİSTEN AĞIR TAHRİK KURTARMIŞTI
Öte yandan, işlediği cinayetlerle Türkiye'yi sarsan Hasan D., Araklı'da Ali Danışmaz adlı akrabasını bıçaklayarak öldürdüğü için 20 Ağustos 2001'de tutuklanmış ve 13 ay hapis yattıktan sonra Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25 Eylül 2002'de ağır tahrik indirimi yapılarak 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Hükümle birlikte tahliye edilen Hasan D., cezası Yargıtay'ca onandıktan sonra bir süre daha hapiste kalmış ve 15 Temmuz 2005 tarihinde şartlı tahliye edilmişti. Bihakkın tahliye tarihi 20 Temmuz 2009 olarak belirlenen Hasan D., eşi ve 6 çocuğunu öldürmek suçundan alacağı cezanın yanı sıra, erteli olan 4 yıllık hapis cezasının tamamını da yatacak. Katliam sanığı Hasan D.'ye, akli dengesinin yerinde olduğunun tespit edilmesi halinde birden fazla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesine kesin gözüyle bakılırken, bu durumda hapiste kalacağı sürenin 36 yıldan az olamayacağı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum