1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kaybettiğiniz plakanız burada olabilir!
Kaybettiğiniz plakanız burada olabilir!

Kaybettiğiniz plakanız burada olabilir!

D. Karadeniz'in turizm merkezi Ayder'de sezon sona ererken derin bir sessizlik hâkim! Ayder esnafı ise araçlardan düşen plakaları bir araya toplayıp, kaybedenlerin almasını bekliyor!

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Turizm beldesi Ayder’de sezon sona erdi. Okulların başlamasıyla Ayder’de turizm hareketliliği sona ererken, özellikle hafta sonları yaşanan yoğunluk da yerini derin bir sessizliğe bıraktı.

ayder2-010.jpg

Ayder Festivali ve boğa güreşlerinin yapıldığı Galer Düzlüğünde de yoğunluğun bitmesiyle esnaf yavaş yavaş göçe hazırlanıyor.

ayder3-010.jpg

Çolakaoğlu Sofrası sahibi Murat Çolakoğlu, okulların başlamasıyla Ayder’de yaşanan yoğunluğun da bir anda bittiğini ifade ederek, “Burası yaz aylarında müthiş bir turist akınına uğruyor. Yoğun bir sezon geçirdik. Kurban Bayramı tatili ve ardından okulların açılmasıyla ise bir anda yoğunluk sona erdi. Yine de giden gelen oluyor. 1 ay daha bekleyip kar yağmadan tesisleri kapatacağız. Ayder merkezde ise kış boyu faaliyetleri devam ettiren esnaflar olacak elbette. Ancak kış turizmi için gerekli yatırımlar olmadan Ayder’de 12 ay turizmin sürekli aynı yoğunluğu yakalamak mümkün değil” dedi.

plaka1-001.jpg

PLAKASINI DÜŞÜRENLER GELİP ALABİLİR!

Murat Çolakoğlu, yoğun turizm sezonunda gelen araçlardan düşen plakaları da toplayıp dükkânının önündeki standa asarak, sahiplerinin almasını beklediklerini söyleyerek, “Yaz döneminde müthiş yoğunluk oluyor. Bazı araçlardan düşen plakaları sahiplerinin görmesi için işyerimizin önündeki standa asıyoruz. Her ilden plaka var. Birçoğu gelip aldı. Geriye ise bunlar kaldı. Her yıl çok miktarda plaka bu stantta yerini alıyor. Biz de sahiplerinin gelip plakalarını almasını bekliyoruz” diye konuştu.

ayder1-011.jpg

vid1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum