1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kaydını yaptırmayanlara ek süre
Kaydını yaptırmayanlara ek süre

Kaydını yaptırmayanlara ek süre

Pazar’da adrese dayalı Nüfus Kayıt Sistemi hakkında mahalle ve köy muhtarlarına yönelik bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

A+A-

Naci GÜVEN - Pazar Halk Kütüphanesi salonunda yapılan Toplantıya İlçe Nüfus müdürü Hasan İstif, köy ve mahalle muhtarlarıyla dernek başkanı Ali Rıza Avcı katıldı. Gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ankara temsilcisi Atilla Terzi, çalışmalar hakkında muhtarları bilgilendirdi.

Sistemin neler getirdiği ve yasal dayanağı konusunda bilgi aktaran Terzi, “Vatandaşlar bu konuda kendini üç türlü kontrol edebilirler. Birinci olarak siz muhtarlar vasıtasıyla, ikincisi Kaymakamlık kayıt bürolarından ve üçüncü olarak da TÜİK internet sitesinden kimlik numarası ile kendini kontrol edebilecekler. Eksikler ve yanlışlıklar varsa bu şekilde giderilmiş olacak” dedi.
 
Muhtarların konuyla ilgili sorularını da yanıtlayan Terzi, “Bu sistemdeki eksikliklerin giderilmesi için tekrar 75 gün daha bir süre uzatması yapılacak. Kayıt yaptırmayan vatandaşların bu süre zarfında eksiklerini tamamlamaları sağlanacak. Ayrıca veri girişleri hatalı olabilir. Doğum, ölüm, adres değişiklikleri de olabilir. Böyle durumlarda değişiklik belgesi alınarak yeni bilgiler girildikten sonra yetkililere teslim edilmelidir. Kesinlikle vatandaşların yazılması gerekiyor. Aksi halde 250 YTL para ile cezalandırılacaklar” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız