1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kayıp trilyonların Rize mağduru
Kayıp trilyonların Rize mağduru

Kayıp trilyonların Rize mağduru

Kapatıln RP'nin kayıp trilyon davasından daha önce hapis yatan RP Rize eski il başkanı Mustafa Demir'e şimdi de 30 bin YTL'nin icrası geldi.

A+A-

Dilek ASLAN
Kayıp trilyon davasında yargılanan zamanın Refah Partisi Rize İl başkanı Mustafa Demir, bu dava ile ilgili 30 bin YTL’nin kendisinden istendiğini ifade etti. Demir yaptığı açıklamada kayıp trilyon davasıyla ilgili olarak açılan ceza davasından 146 gün Ardeşen Cezaevinde yattığını ifade ederek, “Almadığım para için evrakta sahtecilik yaptığım iddiasıyla hapis yattım. Şimdi de almadığım parayı benden istiyorlar. Bu nasıl iş anlamış değilim. Bu, 28 Şubat sürecinde açılmış siyasi bir davadır. Siyasette şu an güçlü olanlar davadan beraat etti. Benim dosyamla ilgili olarak bilirkişi ve raportör, aleyhime olacak hiçbir suç unsuru bulamadıkları halde hukuki dayanaktan yoksun bir şekilde ceza yedim. O dönemde Şırnak ve Hakkari İl başkanları hariç tüm il başkanı olanlar benim gibi ceza yedi” dedi.

Maliye Bakanlığı, kapatılan Refah Partisi'ne (RP) 1997 yılında yapılan 1 milyon YTL'lik yardımın iade edilmeyerek harcanmış gibi gösterildiği iddiasıyla açılan alacak davasında mahkûm edilen eski Başbakan Necmettin Erbakan ile aralarında Refah Partisi Rize eski İl Başkanı Mustafa Demir’in de bulunduğu 75 kişi hakkında icra takibi başlattı. Ankara 7. İcra Müdürlüğünce yürütülen haciz ve icra işlemleri kapsamında Erbakan ve parti yöneticisi Rıza Ulucak’ın mal varlığı için ihtiyati haciz kararı alındı. Karar, tapu müdürlüklerine de iletildi.
Davalı 75 kişi için faiz ve vekâlet ücretiyle birlikte toplam 11.5 milyon YTL’lik borç çıkarıldı. Bu borcun faizsiz ve vekâletsiz 2 milyon 644 bin 616 YTLlik kısmından Erbakan sorumlu bulunuyor. Davada değişen oranlarda para cezalarına mahkûm edilen diğer 73 davalının adreslerine de icra tebligatlarının gönderildiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum