1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kaymakam Çınar'dan örnek tavır
Kaymakam Çınar'dan örnek tavır

Kaymakam Çınar'dan örnek tavır

Makam sürücüsü uygunsuz alanda park ederken trafik polisleri tarafından uyarılan İkizdere Kaymakamı, şoförüne ceza yazdırtıp meblağı da cebinden ödedi.

A+A-

İsmet KÖSOĞLU/İKİZDERE
İkizdere Kaymakamı Emre Çınar, şoförünün makam aracını yanlış yerde park yaparken trafik polisleri tarafından sadece uyarılmasının, “Kırmızı plakaya ayrıcalık” şeklinde basın organlarında haber konusu olmasından sonra bir açıklama yaptı.
Kaymakam Çınar, konuyu kendisinin de basın yoluyla öğrendiğini belirterek, “İl Özel İdaresi’ndeki bazı işleri takip için aracımdan indiğimde makam şoförümüz de bizleri beklemek için uygun bir park alanı aramış kendisine. Makam şoförümün işe yeni başlaması ve Rize trafiğini de iyi bilmemesinden kaynaklanan bir yanlış park yapma girişimi söz konusu olmuş. Trafik polisleri de herkese olduğu gibi Kaymakamlığımıza ait araç şoförüne gerekli uyarıyı yapmışlar ve aracın uygunsuz yerden kaldırılmasını istemişlerdir. Makam şoförümüz de yasaklı alanda park yapmak isterken durumu öğrenerek aracı anında oradan kaldırmıştır. Bu esnada da basın konuyu medya organlarına taşımıştır. Ben de haberi internet sitesinde okuduktan sonra Trafik Şube müdürümüzle görüşerek gerekmese bile ceza uygulanmasını talep ettim. Kendisi de Cumhuriyet Caddesi’nde yeni bir uygulamaya geçildiğini, vatandaşların da alışması için ilgili yerde sürekli ekip otosu bulunduğunu ve gerektiğinde uyarıda bulunduklarını söyledi. Fakat ben trafik konusundaki hassasiyetimi göstermek ve tüm Rizelilere de örnek olması adına ceza tutanağı düzenlenmesinde ısrar ettim. Neticede 52 YTL ceza tutanağı düzenlendi.” Diye konuştu.

İkizdere Kaymakamı Emre Çınar, kendi özel aracıyla trafiğe çıktığında dahi konuya aşırı hassasiyet gösterdiğini vurgulayarak, “Kendi özel aracını kullanırken trafik kurallarına riayet eden ve hata yapanları trafik polisine ihbar eden birisiyim. Şoförüme de sürekli trafik kurallarına uyması konusunda uyarıda bulunurum. Olay benim makam aracının içinde bulunmadığım bir sırada geçekleşti. Kırmızı plakaya ayrıcalık gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Aynı hatayı bir başka araç yaptığında ilk yapılan şey uyarıdır. Ancak biz örnek teşkil etmesi açısından para cezasının uygulanmasını talep ettik. Buradan bir kere daha tüm İkizdere ve Rizelilere trafik kurallarına hassasiyetle uymaları çağrısında bulunuyorum” dedi.

     İlgili Haber:
Polisin kırmızı plaka sıkıntısı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum