1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Kazım Kanat, hayatını kaybetti
Kazım Kanat, hayatını kaybetti

Kazım Kanat, hayatını kaybetti

Spor basınının renkli simalarından ve Beşiktaş camiasının sevilen ismi Kazım Kanat, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

A+A-

Uzun süre kanser tedavisi gören Kanat, zatürre teşhisiyle geçtiğimiz hafta hastaneye kaldırılmıştı.

Kazım Kanat kimdir?

Kazım Kanat / Spor Yazarı (Kahramanmaraş, Afşin)

Öğretmen Mehmet ile Ayşe Kanat'ın dört çocuğundan biri. Liseyi İskenderun'da, Gazetecilik Okulu'nu İstanbul'da bitirdi. TV'de "yılın yorumcusu" ödülünü aldı. Radyo'da "yılın programcısı" ve "yorumcusu" seçildi. Yazılı medyada ise çok sayıda (haber, yorum, araştırma ve fotoğraf) dallarında ödüller aldı. 35 yıldır mesleğin içinde. Uzmanmanlık alanı Beşiktaş... Spor dergilerinde Yazı İşleri Müdürlüğü yaptı. Hürriyet, Sabah ve Akşam'da muhabir ve Spor Müdürü'ydü. Kanat en son Sabah gazetesinde spor yazıları yazıyordu.

Kitapları

- Yaşanan Hayat, Hayaller Değil 2006
- Eyvah! Oğlum Mozart Dinlemiyor (2003)
- Kanseri Nasıl Yendim? (2003)
- Önce Beşiktaş Vardı (2003)

KANAT'IN EN SON KALEME ALDIĞI YAZISI

Kazanan Beşiktaş!

Sağlam ve Yanal'a sorum şudur: Devre arasında futbolcularınıza ne söylediniz? Yanal için futbolcularına söylenecek çok söz yok. "Çocuklar biraz dikkatli olalım, kontrollü oynarsak Beşiktaşlı yeneriz" diyebilir.
Sağlam'ın ne söyleyebileceğine gelince... Takımı bir kenara, takımın yıldızlarını da öbür kenara ayırırım. Kaptan Delgado, Tello, Özkan ve İnceman'a çok şey söylerim. Bir de Bobo'ya...
Sağlam'ın yerinde olsam ağzımdan alevler çıkarak şunları söylerim:
1-Delgado; takımın yıldızı sorumluluk almadan, saklanarak oynamaz. Biraz ileri çık, Bobo ile çift santrfora dön.
2-İnceman; savunmanın önünde, 'nöbetçi eczane' gibi çakılı oynarsan bu takım nasıl hücuma çıkar. Topu alıyorsun yan pas yapıyorsun. Çık, uzun top at, oyunun liderliğini al.
3-Tello; Karabulut'un hücuma çıktığı anlarda sen de bindirme at ki, hücumda çoğalalım. İleri çıkmayarak takıma katkın sıfır. Ayrıca arkana atılan her top Trabzon'a pozisyon oldu.
4-Özkan; her yediğin tekmede kendini yere atıyorsun. Oysa tekme yemeden topu da fazla taşımadan hücuma katılsan daha iyi olur.
5-Bobo; tek santrforsun ama asla yalnız değilsin. Sağına soluna bak; herkes yanında. Toplara gitmiyorsun. Song'un da hücuma çıkmasına izin veriyorsun.

DEĞİŞEN FELSEFELER
Devre başlayınca gördük ki; değişen şey Sağlam ve Yanal'ın futbol felsefeleri. Bunun adı hücum futbolu! Sağlam; ikinci yarıda sistem üzerinde operasyon yaptı...
A-Özkan'ın geniş alanlarda oynaması ile Beşiktaş'ın hücumuna kalite geldi. Ayrıca Delgado'nun yükü biraz azaldı.
B-İnceman'ın hücuma çıkması ile Beşiktaş ileride topa basmaya başladı (ikinci yarıda tek ön liberolu oynandı).
C-Ekrem Dağ'ın oyuna girmesi doğru bir yorumdu. BoboNobre değişikliği ise yapılmaması gereken değişiklikti. BoboNobre yan yana oynasaydı, Beşiktaş cesur futbola dönerdi. Ama Sağlam maç kazanacak en büyük silahını yok etti.
Hakem Halis Özkahya kusursuz maç yönetti. Bu skorun adı; "Futbolun adaleti" oldu. Kaybedenin olmadığı bu büyük maçta aslında kazan Beşiktaş oldu.
MESAJ: Bütün karşılaşma boyunca gözüm savunmanın göbeğindeki Sivok ile Zapotocny'nin üzerindeydi. İlk maçta çok iyi uyum sağladılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum