1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. KDRK’dan dayanışma yemeği
KDRK’dan dayanışma yemeği

KDRK’dan dayanışma yemeği

Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Spor Kulübü (KDRK) verdiği tanışma ve dayanış yemeğinde Rize Protokolünü bir araya getirdi.

A+A-

Muhammet KAÇAR - KDRK Başkanı Mehmet Emin Ayhan hem bölgenin tanıtımına hem de gençlerin dağcılık sporuna ilgi duymasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.
KDRK Binasında düzenlenen yemekli toplantıya Rize Valisi Kasım Esen, Jandarma Alay Komutanı Albay Erol Çelik, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Hocaoğlu, Gençlik ve Spor il müdürü Ömer Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Nuri Gezmiş, Dernekler İl Müdürü Turgay Esen, Belediye Kültür Müdürü Fahrettin Kaya, Çay-kur özel kalem müdürü Meydin Taşdemir, Turizmci Köksal Hapeloğlu ile KDRK’nın eski ve yönetim kurulu üyeleri gazeteciler katıldı.

Yöresel yemeklerin sunulduğu gecede konuşan KDRK Başkanı Mehmet Emin Ayhan, 1998 yılında kurulan kulüplerinin günümüze dek bir çok etkinliğe imza attığını söyledi. Ayhan “Son iki yılda ise Rize Çay ve Turizm Festivali kapsamında Dağcılık Şenliği düzenliyoruz. Türkiye Dağcılık Federasyonu ve KDRK Uluslar arası dağcılık şenliği yapıyor. TDF bağlı sporcuların ve eğitmenlerin yaklaşık yüzde 10’u KDRK bünyesindedir. Bu anlamda kulübümüz sadece Rize ‘de değil Türkiye çapında saygın bir kulüptür. Türkiye ‘de ilk ve tek kez Kızılay ile yapılan protokol gereğince kulüp bünyesinde oluşturulan on kişilik arama kurtarma timi olası doğal afetlere müdahale edebilecektir. Özellikle Sayın Valimiz ve Belediye başkanımız Halil Bakırcı’nın katkılarıyla kulübün teknik malzeme eksikliği büyük oranda giderilmiştir. Bununla birlikte periyodik faaliyetlerimize devam ederek hem bölgenin tanıtımına hem de gençlerin dağcılık sporuna ilgi duymasını sağlamaya devam ediyoruz” dedi.
Burada konuşan Rize Valisi Kasım Esen, Yaşam boyu eğitim Projelerinde Sivil Toplum Örgütlerinin önemli bir yeri olduğunu belirterek bu tür kulüplerin desteklerine ihtiyaçları olduğunu söyledi. KDRK’nın Türkiye’nin köklü kulüplerinden olduğunu vurgulayan Esen, kulübün faaliyetlerini memnuniyetle takip ettiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız