1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Keçiler 3 gün kayalıklarda mahsur kaldı
Keçiler 3 gün kayalıklarda mahsur kaldı

Keçiler 3 gün kayalıklarda mahsur kaldı

Kayalıklarda mahsur kalan keçiler 3 gün sonra dağcılar tarafından kurtarıldı

A+A-

Emin Bülbül
ARTVİN (İHA) -
Artvin’de 3 gündür kayalıklarda mahsur kalan 3 keçi, gönüllü dağcılar tarafından kurtarıldı.

keci3-003.jpg

Artvin’in Yusufeli ilçesi Köprügören köyünde geçimini hayvancılıkla sağlayan Mehmet ve Taliha İnce çifti, üç keçisinin kayıp olduğunu fark etti.

keci2-006.jpg

3 gün süren aramaları sonucunda keçilerin kayalıklarda mahsur kaldığını gören çift, keçileri kendi imkanlarıyla indiremeyince AFAD'ı arayarak yardım istedi.

AFAD ekiplerinin yönlendirmesiyle olay yerine gelen gönüllü AFAD üyesi dağcı Emin Bülbül ve ekibi, keçileri kurtarmak için çalışma başlattı. Halat ve kancalarla yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından mahsur kaldıkları yerden kurtarılan keçiler sahibine teslim edildi.

keci4-002.jpg

Keçilerin büyük ihtimalle yabani hayvanlardan korktuğu için kayalıklara çıktığını ifade eden gönüllü AFAD üyesi dağcı Emin Bülbül, “Bölgemiz zor bir coğrafyaya sahip, bu tarz durumlarda bize çok iş düşüyor. Güzel bir operasyon oldu, sahiplerine geçmiş olsun diliyorum" dedi.

keci1-007.jpg

Keçilerin sahibi Metin İnce ise, “Bizim derdimiz para pul değil, 3 can kurtarmaktı. Dağcı arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Bizim için, bu hayvanlar için kendini tehlikeye attı. Allah razı olsun” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız