1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Kendi memleketinde bile kaybetti
Kendi memleketinde bile kaybetti

Kendi memleketinde bile kaybetti

Erdoğan Bahçeli ve Kılıçdaroğlu’nun memleketlerindeki referandum sonuçları...

A+A-

Başbakan Erdoğan, Devlet Bahçeli ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketindeki referandum sonuçları belli oluyor...

Bugün referandum için sandığa gidildi. Merak edilen bir nokta ise siyasi parti liderlerinin memleketlerinde aldıkları oy oranıydı.

RİZE'DE EVET ÇIKTI

Başbakan Erdoğan'ın memleketi Rize'de Evet oyu baskın çıktı. Elde edilen son verilere göre Rize'de yüzde 86 oranında evet çıktı yüzde 14 oranında da Hayır çıktı.

31488

BAHÇELİ MEMLEKETİNDE KAYBETTİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 2009 yerel seçimlerinde belediye başkanlığı kazandığı illerin çoğunda hayal kırıklığına uğradı. Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'de bile referandumda 'evet' çıktı.

KALELERİ DÜŞTÜ

MHP'nin geçen sene belediye başkanlığı aldığı illerden Bartın, Gümüşhane, Isparta, Karabük, Kastamonu, Manisa ve Osmaniye'den referandumda evet sonucu geldi. Bu ilerden Gümüşhane'de evet oranı yüzde 78'e kadar çıktı. Bahçeli'nin memleketi Osmaniye yüzde 54 ile evet derken, Manisa'da evetçiler yüzde 50.04 ile kıl payı önde gidiyor.

Isparta'da evet oranı yüzde 57, Karabük'te yüzde 54, Kastamonu'da da yüzde 62 seviyesinde bulunuyor.

MHP'nin belediye başkanı çıkardığuı illerden Balıkesir'de hayırların oranı yüzde 52. Uşak'ta da hayırcılar yüzde 50.2 ile çok az farkla önde. Adana'da ise hayırcıların oyları yüzde 56 seviyesinde bulunuyor.

TUNCELİ'DE HAYIR ÇIKTI

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'de ise rekor sayılabilecek oranda Hayır çıktı. Hayır oyları yüzde 82 oranındaydı evet oyu ise yüzde 18 oranında kaldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız