1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kendi yollarını kendileri yapamıyor!
Kendi yollarını kendileri yapamıyor!

Kendi yollarını kendileri yapamıyor!

Fındıklı'da grup yayla yolunu yapmak için para toplayıp iş makinesi kiralayan köylülerin yakıt paraları bitince yolları da yarım kaldı!

A+A-

Zekeriya SARIHAN - Fındıklı’da KÖYDES kapsamındaki projede olmasına rağmen bir türlü başlanamayan Ihlamurlu, Ortabayır Mevkii Yayla yolunu vatandaşlar kendi aralarında topladıkları paralarla yaptırmaya başladılar. Proje sorumlusu Hakan Sunar İş Makinesi kiralayıp yayla yolunu tamamlamaya çalıştıklarını belirterek, “Ihlamurlu, Sulak, Yeni Şehitlik, Cennet, Çınarlı, Avcılar köylerinin ortaklaşa kullanacağı Ihlamurlu, Ortabayır yaylası vatandaşlardan toplanan paralarla yapılıyor. Bu yol KÖYDES projesinde bulunmasına rağmen her hangi bir araç temin edilememiştir. Biz de kendi imkânlarımızla vatandaşlardan 13 Bin YTL para toplayarak iş makinesi kiraladık. Kiraladığımız araçlarda yakıt sıkıntısı çektiğimizden çalışmalarımıza maalesef devam edemiyoruz. Bu noktada devletten mazot desteği bekliyoruz.” dedi.

Yapımı için uğraşılan yayla yolunun 7 köyün ortak kullanımına sunulacağını da kaydeden Hakan Sunar, yolun turizm için de önemli katkı sağlayacağına vurgu yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız