1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kılıç gündemi değerlendirdi
Kılıç gündemi değerlendirdi

Kılıç gündemi değerlendirdi

AK Parti Pazar Belediye Başkan Adayı Ekrem Kılıç, seçimlere sayılı günler kala gündeme dair açıklamalarda bulundu

A+A-

31 Mart Pazar günü yapılacak seçimlere kısa bir süre kala siyasi çalışmalar da hız kesmeden devam ediyor.

AK Parti Pazar Belediye Başkan Adayı Ekrem Kılıç gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 ekrem05-001.jpg

“ALGI ÇALIŞMALARI VAR”
“Biz göreve geldiğimizde belediyeye disiplin gelecek. Disiplin vatandaşın hizmet alım kalitesini ve hızını arttıracak. Göreve gelir gelmez tamamlanmış olan sosyal tesisi açacağız ve Kocaköprü mevkii millet bahçesi ihalesini tamamlayacağız. Sokakta var olan “15 yıldır belediye bir çivi çakmadı” söylemi bir algı çalışmasıdır. Bunu kabullenmek mümkün değildir. Bu söylemi kabul etmek bugüne kadar pazarda oy kullanan seçmenin aklıyla dalga geçmek olur. Yapılanlar yanında eksiklerin de farkındayız. Ziyaretlerimiz ve esnaf ziyaretlerimiz esnasında ya da halkımızla iletişime geçtiğimiz farklı mecralarda sorunları bizzat dinliyoruz. Konular temel olarak üç ana madde altında toplanıyor. Bunlar; sosyal alan, cadde ve yollardaki bozukluklar, sokak hayvanlarımızın artışı.” 

 

“HER YİĞİDİN YOĞURT YİYİŞİ AYRIDIR”
“Herkesin kendine göre bir çalışma şekli vardır tabii ki. Bizim Halkımızın bu haklı serzenişlerine ivedilikle çözüme kavuşturmak ve Pazar’ımızı havaalanına entegre bir şehir haline getirmek, gelecek olan turisti şehrimize kazandırmak için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bunların çözümü yine bizdedir. Hedefimiz en kısa sürede Pazar’ımızı sosyal donatılara kavuşturup çok modern bir hale getirmektir. Sosyal alan konusunu sahildeki tamamlamış olduğumuz tesisimizin açılışıyla Bismillah diyerek, ardından Kocaköprü mevki millet bahçesi ihalesi yapacağız ve hız kesmeden diğer projelerimiz hayata geçirmeye başlayacağız. Ayrı bir müjdemiz de olacak: mevcut projelerimiz dışında Pazar merkeze yakın konumlarda olacak şekilde yine hem gençlerimizin hem üniversite öğrencilerimizin ve halkımızın faydalanabileceği sahil şeridinde birkaç kafe alanı daha oluşturmayı istiyoruz. Ben gerekli talimatı verdim arkadaşlar teknik değerlendirmelerini tamamlıyorlar. 

ekrem01-002.jpg

“10 KEDİ 1 DE KÖPEĞİM VAR”
“Ben de bir hayvan severim. 10 kedim bir de köpeğim var. Sahipsiz sokak hayvanlarımız da şehrimizin emanetleridir. Sokak hayvanlarımızın sıhhati için bir klinik çalışmamız var. Barınak ve rehabilitasyon merkezi çalışmasını devletimize entegre sürdüreceğiz. Hayvanlarımızın sağlığı, halkımızın kadınlarımızın ve çocuklarımızın caddede, sokakta, parkta güvenle dolaşabilmeleri için gereken bütün düzenlemeleri yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Doğal gaz alımı konusunda % 80 gibi bir oranla Rize’de 1.yiz. Bunun neticesi olarak cadde ve sokaklarımızda oluşan bozukluklara halkımızın serzenişini biliyoruz. Halkımızdan süre istiyoruz zaman ve sabır istiyoruz. Kısa sürede hepsini iyileştirecek iradeye sahibiz, bize güvensinler.”

ekrem02-001.jpg

“BEN JİP ŞOFÖRÜ REİS EKREM”
“Havaalanımız dünyaya açılan bir kapı. Restorasyon tamamlanmış olan tarihi yapılarımızla ve bizim kazandıracak olduğumuz yeni eserlerle birlikte Pazar’ımız turizm cazibe merkezi olacaktır. Gelen turisti esnaf ve sanatkârımızla buluşturup istifadeleri sağlanacaktır. Belediyemi bünyesinde park ve bahçeler birimini hayata geçireceğiz. Bu sayede yeni park bahçe alanlarının oluşumu, mevcudun muhafazası ile bakımı, peyzaj alanlarının planlanması ve muhafazası özel bir birim tarafına idare edilecektir. Pazar’ın çehresi itina ile geliştirileceğinden emin olmak adına sırf bu işe adanmış bir birim kurmanın elzem olduğuna karar verdik. Birçok iş bir kişinin üzerinde olarak yürütülemez. Birimlere ayrılırsak daha etkin iş üretiriz. Pazar insanı her şeyin en güzeline layıktır. Küçük dokunuşlarla pazara gerçekten çok şeyler kazandıracağız. Güvenlerini boşa çıkarmayacağız. Birbirimizin eteğini çekmeye gerek yok siyaset yapmadan sağcısı solcusu seçimden sonra herkes birbirine destek vererek Pazar’ımızı ileriye taşıyacağız.  Allah’ın izniyle bu işi en iyi şekilde benim yapabileceğime yürekten inanıyorum. 40 yıllık tecrübemle hizmet edeceğim. Benim bir kimliğe ya da makama ihtiyacım yok. Ben jip şoförü reis Ekrem, sokakta beni tanımayan yok. 40 yıldır bu millet zaten bana makam veriyor. Şunu belirteyim Pazarlı feraseti yüksek bir millettir. Faydalı görmediği insanı makam sahibi etmez. Ben koltuk meraklısı değilim, seçimi kazanınca o makama güç katacağım. İnşallah Pazar’ı birlikte yöneteceğiz.”

krem03.jpg

“İSTİHDAM SADECE BELEDİYEDE OLMAYACAK”
"Belediye personeli, hizmet almak için gelen halka bütün çalışanların, kendi anne babasına hürmet eder gibi hürmet etmesi gerekir. Disiplinli çalışma bizim için farz hükmündedir. Hanımlarımız için özellikle el emeği göz nuru üretimlerini sergileyip satabilecekleri alanlar ve de gönül rahatlığıyla denize girebilecekleri bir plaj evde çalışan annelere kreş projesini ivedilikle yetiştirilmesi gereken projelerimiz arasındadır. Kongre merkezi ve otel projesi iyi bir istihdam kaynağı olacak. Bizim istihdama bakış açımız yalnızca belediye ile sınırlı değildir. Aldığımız her yatırım ve yaptığımız her projenin istihdama dönük olması için özel mücadele veriyoruz. Gençlerimizin ilçede yaşamaları için elimizden geleni sonuna kadar yapacağımıza kimsenin şüphesi olmasın."

 

“2 YILDA GÖZLE GÖRÜLÜR HİZMETLER ORTAYA ÇIKACAK”
“Seçimi kazanabilme hususunda herhangi bir şüphe duymuyorum. 40 yıldır edindiğim tecrübe pazar halkının sağduyulu olduğu noktasındadır. Kimden fayda göreceğini çok iyi bilir. Bir insana reis denebilmesinin ilk şartı onların içinden olmaktır. Onun için beni her zaman olduğu gibi destekleyeceklerinden eminim. Genel itibarıyla yaşanabilir sokaklarda sosyal alanları hazır, gezilebilir, ışıklandırılması, güvenliği, peyzajı ve parkı bahçesi tamamlanmış bir Pazar için halkımıza 2 yılda tamamlama sözü veriyorum. İki yıl içerisinde hep birlikte çok büyük değişimlere şahit olacağız inşallah. Esnafın akşam erken saatte dükkânı kapatmadığı bir ortam sağlayacağız. Bunun için önce biz sokakta olacağız. Esnafımız teşvik edeceğiz. Yaşanabilir bir pazar için halkımızdan bize destek olmalarını istiyoruz. Çocuğunu, torunu düşünen herkes bizim yanımızda olsun. Dört yıl daha cumhurbaşkanımız görevde olacak. Bu güçlü iktidardan Pazar halkı da hakkını almalı, eksikleri konuştuk bunların karşılığı yine hükümettedir. Halkımızın desteği ile ben eksiklerin telafisi için canla başla çalışacağım. Sözümü sadık olduğumu halkımız çok iyi bilir.”

ekrem09-001.jpg

“GENÇLİK ÖNCELİĞİMİZ”
“28 projenin 15’i bizzat gençleri alakadar eden projelerdir. Bakıp inceleyebilirler. Bu çalışmaları yapmadan önce teşkilatımıza ve adaylarımıza gençleri çok iyi dinlemelerini tembihledim, tabii ki kendim de öyle yaptım. Ve projeleri çıkan neticeler ışığında yaptık. Zaman içinde gelen fikirleri de sürekli kayda alıp değerlendirmeye devam esiyoruz Gençlerimiz müsterih olsunlar arzu ettikleri bütün sosyal imkânlara kavuşacaklar. Projesini sunduğumuz ve de bundan sonra projelendireceğimiz bütün yatırımlarda istihdamı öncelediğimizin de tekrar altını çizmek isterim. Neticesinde gencimizin sağladığımız anlardan yararlanabilmesi Pazarda yaşayabilmesi için aynı zamanda ilçemizde iş imkânı da bulabilmesi gerektiğinin farkındayız. Genç kardeşlerimle aramıza randevunun girmesine asla müsaade etmeyeceğim. Hepsinden talebim her ne konuda olursa olsun bana bizzat ulaşmalarıdır. Bütün pazarlı için geçerli olan bu sözümde öncelikle gençlere sesleniyorum. Milletin bu alışkanlığını değiştirecek olan sizlersiniz. Kamu hizmetinde olan herkes sizin vergilerinizle sizin için o makamlarda beklemektedir. Ekrem amcanızla birlikte bu konudaki kabuğunuzu kırarak daha özgüvenli gençler olduğunuzu görmek beni onurlandıracaktır. Her şey sizler için. Belediye başkanı dediğimiz şehri emindir. Güven esaslıdır. Dolayısıyla Verdiği taahhüdü sağlam ve taahhüdüne sadık olmalıdır. Milletine hizmet için gecesini gündüzüne katmalıdır. Fedakâr olmalıdır. Birçok şeyden feragat edebilmelidir. Zimmet hususunda insanlar ona güvenebilmelidir. Çok insan çok zorluk demek sabırlı şefkatli ve merhametli olmalıdır. Bu duyguları adalet terazisi ile dağıtmalıdır.

ekrem08-001.jpg

“MUHALEFET MEYDANI BOŞ BULDU”
Çalışmalarımızı süratle devam ettiriyoruz. Çalınmadık kapı, sıkılmadık el, girilmedik gönül bırakmayacağız. Ziyaretlerimiz esnasında halkımızın teveccüh ve yakın ilgisi beni çok memnun etmekle beraber üzerimdeki sorumluluğun da ne kadar çok olduğunu daha iyi anlıyorum. Seçimden sonra bu ilgi ve alakaya layık hizmetler yapmak için gece gündüz çalışacağımı halkımıza tekrar söz veriyorum. Bu teveccühün halkımıza daha önce vermiş olduğum hizmetlerden kaynaklandığını düşünüyorum. Benim için muazzam bir enerji kaynağı oldu. Bu durumdan ziyadesiyle mutluyum ve şunu belirteyim bugüne kadar halkımıza bir hakkım geçmişse hepsi benden yana helali hibe olsun. Partimiz genel olarak adaylarını muhalefetten geç açıkladığı için, arada kalan zamanı muhalefet etkin bir şekilde kullandı. Kendileri namı hesabına pozitif bir algı oluşturmayı başlardılar. Çünkü meydan boştu. Bu süreç bizim adaylığımız açıklanması ve meydana bizim çıkmamızla tersine döndü. Oluşturdukları algı bir balon gibi söndü.  Bizim trendimiz hızla yükselmeye başladı. Halkımız teveccüh gösterdi hepsinden Allah razı olsun. Bu konuda şahsıma olan güvenin farkındayım. Bizim sicilimiz halk nezdinde temiz ve aydınlıktır. Yıllardır insan içinde olup insana hizmet etmiş olmanın 40 yılda Pazar’da her aileye mutlaka bir kere dokunmuş olmanın verdiği kazanımdır bu teveccüh. İnşallah bu ilgiye her daim layık olacağız. Halkımızın feraseti gerçekten yüksektir. Biz bugüne kadar bu makamlarda kalabildiysek hala bir de teveccüh varsa insanlar bizi faydalı bulduğu içindir, bize inandığı içindir. Ben de zaten halkın bu inancına güvenerek yola çıktım. Benim arkamda bu halk var. Bu halka sonuna kadar güveniyorum. Onlarla Pazar’da aşamayacağımız hiçbir sıkıntı yok.”

ekrem07.jpg

“İŞ VAADİYLE KANIRMACA YAPILIYOR!”
“Biz projelerimizi halkımıza anlatıyoruz. Bu esnada karşılaştığım özel bir konuya değinmek istiyorum. Seçim ziyaretlerimizde, her gittiğimiz evde mutlaka bir kişiye iş sözü verilmiş. Soruyoruz tabi size Pazar’la ilgili bir şey söylenmiyor mu? Bir proje aktarmıyorlar mı? diye. Anladığımız sadece işe alacağım cümlesi üzerine bir politika sürdürdükleri. Buradan halkımızı bir konuda aydınlatmak istiyorum tabi siz birbirinizden geniş manada haberdar değilsiniz; biz kapı kapı gezdiğimiz için biliyoruz. Hangi eve girsek kıza, oğlana, oğlan çalışıyorsa geline iş iş iş... Ben anlayamıyorum. İktidar gücüne rağmen ben bu vaatlerde bulunamam. Vaat verilenleri bir araya toplasak 10 fabrika açılsa anlattığım topluluğa yine yetmiyor. Halk şunu iyi bilmeli. Biz hiçbir konuda boş vaatlerde bulunmuyoruz. Biz Yalnız yapabileceklerimizi söylüyoruz. Benim liderim Recep Tayyip Erdoğan bugüne kadar ağzından çıkan her şeyi yaptıysa; ben de bu millete 40 yıl boyunca verdiğim her sözü yerine getirdiysem, başımızda Reisimiz; Pazarda da Reis Ekrem! Söz verdiklerimizin yerine geleceğinden kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. Meci yapacağız diyorlar. Millete taş taşıma vaadinde bulunarak yöneticilik, devlet işi olmaz. Bizim meciden anladığımız, vatandaşımızın oyu, belediye teşkilatınız, ilçe teşkilatımız, vekillerimiz, bakanlarımız ve Sayın cumhurbaşkanımız ile birlikte pazara hizmet seferberliği oluşturmaktır. Gerisi lafı güzaftan ibarettir."

ekrem06-001.jpg

“ANKARA İSTANBUL UZANTILARIYLA PAZAR YÖNETİLMEZ”
“Biz Pazarı pazar halkıyla yöneteceğiz. Ankara’dan İstanbul’dan uzantılarla Pazarı kesinlikle yönetmeyeceğiz. Bu böyle bilinsin. Pazar halkı her şeyi görmektedir. Pazarlı taşıma su ile değirmen dönmeyeceğini çok iyi bilir. Herkesi de aynı bilince davet ediyoruz. Pazar halkı bizim kararlılıkla bu yola çıktığımızı bilsin. Bana güvensin, ekibime güvensin. Bundan önce yaptığım hizmetler; bundan sonra yapacağım hizmetlerin teminatıdır. Pazar halkını çok seviyorum. Sevdam Pazar”

ekrem04-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
34 Yorum