1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Kılıçdaroğlu HAYIR diyemedi!
Kılıçdaroğlu HAYIR diyemedi!

Kılıçdaroğlu HAYIR diyemedi!

CHP'den yapılan açıklamada, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul’da oyunu kullanamadığı belirtildi.

A+A-

CHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde İstanbul'un Kağıthane ilçesine kayıtlı adresinde ikamet ettiği ve bu adresi seçmen kütüğünde yer aldığı için oyunu İstanbul'da kullandığı hatırlatıldı.

Daha sonra Emniyet yetkililerinin tuttuğu tutanakla Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dışında bu adresten ayrıldığının bildirildiği ve sandık seçmen listesinden kaydının düşürülerek isminin çıkarılmış olduğunun anlaşıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Milletvekillerinin seçmen kütüğüne kayıtlı oldukları çevrenin dışında da oy kullanabildiği bilindiği için yoğun referandum kampanyası sürecinde sandık seçmen listeleri incelenmemiş, bu arada Yüksek Seçim Kurulu'nun 135/1 sayılı genelgesiyle milletvekillerinin kütüğe kayıtlı oldukları yerin ilçe seçim kurulu başkanlığından alınacak seçmen kağıdını göstermek suretiyle oy kullanabileceği hükmü getirildiğinden, milletvekillerinin seçim çevreleri dışında herhangi bir sandıkta oy kullanma olanağı kalmamıştır. Bu nedenle de Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'da oyunu kullanamamıştır.''

GÜRSEL TEKİN: EKSİK BİZDE, BAŞTA BENDE

CHP MYK üyesi Gürsel Tekin, katıldığı bir televizyon programında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun referandumda oy kullanamaması ile ilgili bir soru üzerine şunları kaydetti:

''Yerel seçimlerde İstanbul Kağıthane'de oy kullanmıştı, yine orada kullanması gerekiyordu ama burada bir yasal değişiklikleri olmuş onu tam bilmiyorum. Ama siz de takdir edersiniz ki Sayın Kılıçdaroğlu bir kongreden çıktı, sonra da çizmelerini giydi, Türkiye'yi dolaştı. 'Nerede oy kullanacağım, kağıdım geldi mi gelmedi mi?' diyemezdi. Bu konuda eksik, hata varsa bizlerin var. Başta benim etrafımdaki arkadaşlarımın, bundan dolayı bütün Türkiye'den özür dilemek istiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'nun buna zaman ayırabilecek bir durumu söz konusu değildi. Herkesin çok iyi bilmesi gereken şu, Sayın Kılıçdaroğlu çok hassas bir insan bu konularda, yakinen tanıdığım için... Nasıl nasıl kaçırdı bunu doğrusu ben de bilmiyorum. Çünkü buna ayırabilecek zamanı da yoktu, 'Nasıl olsa ben bir önceki seçimde oy kullandığım yerde oyumu kullanırım' diye düşünmüştü. Ama bizler, arkadaşları bu konuda daha hassas davranması gerekiyordu, eksik bizde başta bende, herkesten özür diliyorum.''

EŞİ OYUNU KULLANDI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ise oyunu kullandı.

Selvi Kılıçdaroğlu, Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi'nde 4143 nolu sandıkta oyunu kullanmak üzere, tek başına okula gelmişti.

Gazetecilerin Selvi Kılıçdaroğlu'na 'eşi Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy kullanıp kullanmayacağına' ilişkin sorusu üzerine, ''Hayırlı olsun. Eşim şu anda İstanbul'da'' karşılığını vermişti. 

SAV:HOŞ OLMAYAN BİR MUAMELE

Sav, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy kullanmadığı hatırlatılarak, bir kasıt olduğunu düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine, ''Onu bilmiyorum, o sonradan ortaya çıkar ama elbette pek hoş olmayan bir muameleye muhatap tutulduğu anlaşılıyor Genel Başkanımızın'' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun nerede olduğunun sorulması üzerine ise Sav, bunu kendisinin de bilmediğini, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun istirahatte olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız