1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kılıç'tan ishal açıklaması
Kılıç'tan ishal açıklaması

Kılıç'tan ishal açıklaması

Ardeşen Kaymakamı Cemil Kılınç, ilçedeki ishal vakalarıyla ilgili yaptığı açıklamada salgın boyutunda endişe duyulacak bir durum olmadığını söyledi.

A+A-

Ardeşen Kaymakamı Cemil Kılınç, ilçede dün akşam saatlerinden bu yana 300'ü aşkın vatandaşın ishal, bulantı ve kusma şikayetleriyle hastaneye başvurduğunu, durumun kesin nedeninin, İl Sağlık Müdürlüğünce alınan su numunelerinden çıkacak sonuçla öğrenileceğini söyledi.

Kılınç, Ardeşen Devlet Hastanesine dün akşamdan bu yana ishal, kusma ve bulantı şikayetiyle 300'ü aşkın vatandaşın başvurduğunu belirtti.

Kaymakam Kılınç, ''Hastanelere gelen vatandaşların durumu ağır değil. Bir çoğu acil serviste ayakta tedavi edilip evlerine gönderiliyor'' dedi.

Vakaların, ilçedeki Fırtına Deresi çevresindeki 3 mahallede yoğunlaştığını ifade eden Kılınç, ''Vakanın yaşandığı evlerden su numuneleri alındı. Durumun kesin nedeni, İl Sağlık Müdürlüğünce alınan su numunelerinden çıkacak sonuçla öğrenilebilecek. Ayrıca her ihtimali de değerlendiriyoruz. Doktor arkadaşlar viral enfeksiyon salgını olabileceğini de söylüyorlar. Yani havadan, sudan ve gıdalardan da kaynaklanabilir'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız