1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kivi üreticilerine uygulamalı ders
Kivi üreticilerine uygulamalı ders

Kivi üreticilerine uygulamalı ders

Rize Ziraat Mühendisleri Odası, kivi hasadı ve budama konularında üreticilere uygulamalı ders verdi.

A+A-

Mustafa BAYRAK
Çay araştırma enstitüsünde yapılan uygulamalı kivi budamasına kivi üreticileri ile ziraat mühendisleri katıldı.

Rize Çay Araştırma Enstitüsü'nde yapılan uygulamalı kivi budamasına Ziraat Mühendisleri Odası üyeleri ile kivi üreticileri katıldı.

Kivi bahçesindeki uygulamalı budama programda konuşan araştırma enstitüsü yetiştiricilik uzmanı Ayhan Haznedar, kivi hasadının incelik istediğini söyleyerek, “Her dal budanmaz, ürün verecek dallar kendini gösterir. Kivi bölgemize 1989 yılında Yalova’dan eski maliye bakanı merhum Adnan Kahveci döneminde getirildi. Şu an bulunduğumuz bahçe o döneme ait. Kivi ürünü ilimize bu bahçeden yayıldı. Artık kurum olarak kivi fidanı üretmeyi durdurduk. Sadece destekleme amaçlı çalışmalarımız var” dedi.
26407
Çay ağırlıklı çalıştıklarını söyleyen Ayhan Haznedar, “Kivi ürünü geçmişte ilimizde yan ürün, ek gelir ürünü olarak yetiştirilmeye başlandı ve halen aynı amaçla yetiştirilmektedir. Budamada dikkat edilmesi gereken konular vardır. Ürün veren dallar gelecek yıl meyve vermeyecekleri için budanmalı, bu dalların yanında yeni uzanan ve üzerlerinde tomurcuk bulunan dallar bırakılmalı.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum