1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kivi üreticisine erken hasat uyarısı
Kivi üreticisine erken hasat uyarısı

Kivi üreticisine erken hasat uyarısı

Ardeşen Tarımsal Kivi Kalkınma Kooperatifi (ARKİVİ) Başkanı Yaşar Sami Hatipoğlu, KİVİ üreticilerinin erken hasattan kaçınmaları gerektiğini söyledi.

A+A-

ARKİVİ Başkanı Y.Sami Hatipoğlu, kivi üretiminin bölgede 16 yıldan beri yapıldığını ve her geçen gün hızla yaygınlaştığını belirtti.

Kivinin çaydan sonra bölge tarımında önem bakımından ikinci sırada yer aldığını ifade eden Hatipoğlu, “Ardeşen, 5 bin 500 dekar kivi dikim sahası ve 150 bini aşkın kivi fidanı ile bu işi ciddi anlamda geliştirmiştir. Kivi dikim alanları her geçen yıl daha da artmaktadır. Hızlı bir şekilde artan kivi dikim alanları sonucu Ardeşen, bölgemizin yanı sıra ülkemizin de önemli kivi üretim merkezlerinden birisi konumundadır'' dedi.

Hatipoğlu, bölgede çaydan sonra en çok ekonomik girdisi bulunan ürün konumundaki kivinin, hasadı konusunda da çok dikkatli olmak gerektiğini vurgulayarak, ''Kivi ürününde ekonomik zarar olmaması ve pazar sorununun yaşanmaması için üreticiler erken hasattan kaçınmalılar. Geçen sene kivi rekoltesi toplam 2 bin 500 ton oldu. Bu seneki yıllık ürün beklentimiz ise 4 bin ton civarındadır” diye konuştu.

Kivi fiyat çalışmalarının sürdüğünü de belirten Hatipoğlu, taban fiyatın geçen seneden az olmaması için yoğun çaba sarf ettiklerini ve muhtemelen 2,5 YTL fiyat alınabileceğini söyledi.

Ayrıca üreticilerin kivi pazarlamasında fevri davranmaması gerektiğini de kaydeden Hatipoğlu, fevri davranan üreticilerinin piyasa fiyatını düşüreceği gibi hem kendilerini hem de kooperatifi zarara sokacaklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum