1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Kız öğrenci yurdunun kapısına asma kilit!
Kız öğrenci yurdunun kapısına asma kilit!

Kız öğrenci yurdunun kapısına asma kilit!

Yusufeli'nde Meslek Yüksekokulu Kız Yurdu binasına girişleri engellemek için yaklaşık bir kilometre öncesine asma kilitle kapatılan kapı konuldu!

A+A-

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Üniversitesi Yusufeli Meslek Yüksekokulu Kız Yurdu binasına girişleri engellemek için yaklaşık bir kilometre öncesine konulan ve asma kilitle kapatılan kapı dikkat çekiyor.

Yusufeli Meslek Yüksekokulu Kız Yurdu’na araçla geçişi engellemek için asma kilitle kilitlenen demir kapı ilginç bir önlem olarak gösteriliyor.

Yusufeli ilçesinde Orman İşletmesi’ne ait olan ve ilçeye hakim noktada bulunan yüksekteki tek yer kapsamında bulunan eski av köşkü Yusufeli Meslek Yüksekokulu Kız Yurdu olarak hizmete açıldı.

yurt2.jpg

Av köşkü misafirhane olarak kullanımının ardından özelleştirme kapsamında yıllarca restoran ve otel olarak kullanılmıştı. Yusufeli Meslek Yüksekokulu’na yurt binası olarak hizmet vermekte olan bina Yusufeli Belediyesi kiralayarak yurt olarak kullanıma açtı.

Yusufeli Yüksekokulu Kız Yurdu olarak hizmete giren binaya ise iki yoldan ulaşılabiliyor. Bu yollardan biri ilçe merkezinden Çarkı Dere Mahallesi’nden merdivenlerle giden yaya yolu, bir diğer yol ise Murat İspirli Caddesi’nden çıkan araba yolu.

yurt1.jpg

Kız Yurdu’na araba ile girişi engellemek için Yusufeli Belediyesi tarafından yapılan demir kapının yurdu bir kilometre kala inşa edilmesi dikkat çekerken, asma kilitle de kapatan kapının ne amaçla yapıldığı merak ediliyor.

Öte yandan kapıya gelen kız öğrencilere, yedek anahtar verileceği ve yabancıların bu yola güvenlik amacıyla girmesine izin verilmeyeceği ifade ediliyor. Yurda malzeme getiren araçlara da yedek anahtar veriliyor.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız