1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kızılay yaylalarda bile kan topluyor
Kızılay yaylalarda bile kan topluyor

Kızılay yaylalarda bile kan topluyor

Kızılay Rize Şubesi ekipleri, yayla festivallerini fırsat bilerek kurdukları kan çadırlarında şimdiye kadar yüksek oranda bağış topladılar.

A+A-

İSMET KÖSOĞLU / İKİZDERE
Türk Kızılay ekibi Rize Şubesi çalışmalarına yaylalarda da devam ediyor. Yaz süresince yaylalarda yapılan şenlikleri fırsat bilen Kızılay ekibi son olarak İkizdere Ovit Yayla şenliğinde gezici aracıyla kan topladı.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Rize Kızılay Şubesi Başkanı M. Nuri Gezmiş, Türk Kızılay’ı Rize Şubesi Kan İstasyonu ekibinin Ovit şenliklerinde 34 ünite kan topladığını, bu gibi organizasyonlar ve davetlerde kan toplama faaliyetlerini aksatmadan devam ettireceklerini belirterek “Önümüzdeki haftalarda Handüzü, Çağrankaya, Çayeli, Melyat şenlikleri yapılacak. Bu yaylalara gidilerek yine mahallinde kan toplamaya devam edeceğiz. Halkımızın ayağına gidiyoruz ve gerçekten ilgi gösteriyorlar. 2007 yılı 12 Ağustos itibari ile 2 bin 704 ünite kan toplayan Kızılay Ağustos ayında 12 günde 182 ünite kan toplamış durumda. Rize’mizde birçok ameliyatlar artık rahatlıkla yapılıyor. Rize Devlet Hastanesi’nde kalp ameliyatlarının da yapıldığını göz önünde bulundurursak belli bir sayıda her gün kan toplamak zorundayız. Halkımızın ve basınımızın duyarlılığı ile kan ihtiyacını başarılı bir şekilde karşılamaktayız.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız