1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kızılay'dan Üniversite'ye devir
Kızılay'dan Üniversite'ye devir

Kızılay'dan Üniversite'ye devir

Rize’nin Güneysu ilçesinde otistik çocukların eğitimi için inşa edilen Rehabilitasyon Merkezi bugün imzalanan protokol ile Rize Üniversitesi’ne devredildi.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Kızılay Rize Şubesi’nde düzenlenen imza törenine Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali katıldı.

İmzalanan protokolde Güneysu ilçesinde, Rizeli işadamı merhum Şükrü Topçuoğlu ile eşi Nurten Topçuoğlu'nun Türk Kızılayı'na bağışladığı arazide Hüsnü Özyeğin Vakfı tarafından yaptırılan Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Rize Üniversitesi'ne devredildi.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu burada yaptığı konuşmada, ''Burada hizmet verilecek olan sorunsuz kişiler değil. Tedavi süreci zor, uzun ve yorucu olan, ihtisas gerektiren bir alan. Yükü çok fazla. Bu nedenle ne Kızılay ne de biz devrettik diye bir kenara çekileceğiz, ne de üniversite 'bana devredildi tek başıma yaparım' diyebilecek. 3 tarafın da bu işin yapılmasında görevleri olacak'' şeklinde konuştu.

Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Okumuşoğlu ise yaptığı konuşmada üniversitelerin eğitim ve araştırma görevlerinin yanı sıra sorunları çözme görevleri de olduğunu söyleyerek ''Merkezin istediğimiz şekilde çalışması halinde Türkiye'ye örnek olacağına inanıyoruz. İlçede yapılacak olan yüksek okul ile de buradaki öğrenci ve öğretim görevlilerinin merkeze önemli katkısı olacaktır. Merkezi, tıp fakültesi gibi işlemesini planlıyoruz'' dedi.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Rize'ye böyle bir hizmet yapılmasından dolayı sevinçli olduğunu belirterek, ''Hizmetin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Merkezi Rize Üniversitesi'ne Türkiye'de model olacak bir şekilde işleteceğine inandığımızdan dolayı devretmeye karar verdik'' diye konuştu.
25557

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum