1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Köksal Toptan neden susuyor?
Köksal Toptan neden susuyor?

Köksal Toptan neden susuyor?

Meclis'in iradesi tartışılırken başkanı neden susuyor? Truva atı iddiaları doğru mu?

A+A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan, Anayasa Mahkemesi'nin üniversitelerde başörtüsünü serbest bırakan yasayı iptal etmesine ne diyor?

Bunun de ötesinde, Yüksek Mahkeme'nin verdiği son kararla kendi yetkilerini aştığı, direk Meclis'in yetkilerini üzerine aldığı, bundan sonra TBMM'nin hiçbir anayasa değişikliği yapamayacağına ilişkin güçlü yorumlar yapılıyor.
Bu yorumlar karşısında yasamanın kalbi konumundaki TBMM'nin birinci adamının yorumu ne?
Köksal Toptan, Yüksek Mahkeme kararından sonra Gaziantep'te yaptığı kısa açıklamada "zaman içerisinde değerlendirmeler yapılacak, gerekli açıklamalar yapılacaktır” dedi.
Bu açıklama ne anlama geliyor? Bu kısa açıklamayı nasıl yorumlamak, neresinden okumak gerekiyor?
Köksal Toptan, Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey ile makamında yaptığı görüşmede, Güzelbey'in “sorusu olan arkadaşlar varsa buyursunlar” demesi üzerine de “soru yok, soru almıyoruz” dedi.
Peki, böylesine önemli bir konjoktürde, Meclis'in direk yetkilerinin konuşulduğu böylesi bir ortamda TBMM Başkanı'nın konuşması gerekmez mi?
Meclis Başkanı Köksal Toptan susuyor da susuyor?
(cafesiyaset)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız