1. HABERLER

  2. SEÇME VİDEOLAR

  3. Koltuk değnekli köpek!
Koltuk değnekli köpek!

Koltuk değnekli köpek!

İzmir'de araba çarpması sonucu 3 ayağı kırılan av köpeğine, ameliyat sonrasında koltuk değnekleri takıldı.

A+A-

İsmail Güler'e (56) ait 4 yaşındaki 'Pat Pat' isimli dişi av köpeğine, Ramazan Bayramı arifesinde araba çarptı. Çarpmanın neticesinde köpeğin ön iki ayağı ve arka sağ bacağı kırıldı. Köpeğini, Balıkesir ve Bursa'da bir çok hayvan hastanesine götüren İsmail Güler, Ramazan Bayramı sebebiyle köpeğini kimsenin kabul etmediğini belirterek, son çare olarak Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvan Barınağı'na başvurduğunu dile getirdi. Burada tedavi altına alınan köpeğin çekilen röntgeninde, hayvanın ön iki bacağı ile arka sağ bacağında kırık olduğu tespit edildi. Op. Dr. Aysu Altıkerdeş İlman ve ekibi tarafından ameliyata alınan sevimli köpeğin kırılan ayaklarına platin takıldı.

Ameliyat sonrasında hareket etmesi gereken Pat Pat'a son olarak 'Thomas Splint' ismi verilen koltuk değnekleri takıldı. Bu sayede koltuk altından destek alan ve ayaklarına yük binmeden durabilen sevimli köpek, hızla iyileşmeye başladı. Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi Veterineri Op. Dr. Aysu Altıkardeş İlman, operasyonun başarılı geçtiğini belirterek,

"Köpek bize geldiğinde kazanın üzerinde çok zaman geçmişti. Bu dezavantajdı. Ancak hasta sahibi kendi imkanlarıyla köpeğe çok iyi bakmış. Ramazan Bayramı sonrasında bize getirildi. 3 bacağı kırıktı. Böyle bir durumda köpeğin hayatını idame ettirmesi çok zordu. Hasta sahibine ameliyat sonrasında çok iş düştü. Biz de 'Thomas Splint' desteklerini hazırladık. Ameliyat sonrasında bunları kullanarak 2-3 günde köpek ayağa kalkmayı başardı. Bugün de koltuk değneklerini çıkartıp ayakları üzerinde durmasını sağlamaya çalışıyoruz. Pat Pat'ın en kısa sürede yürümesini bekliyoruz" dedi.

Thomas Splint'ın, kırılan bacakların üzerine yük binmemesi için kullanılan bir alet olduğunu belirten İlman, "Hayvanın vücut ağırlığı insanlardaki gibi koltuk altlarına biniyor. Yere aparatın uç kısmıyla basıyor. Böylece ayağın üzerine yük binmeyerek iyileşmesini sağlıyoruz" diye konuştu. Pat Pat'ın sahibi İsmail Güler ise hayatından endişe ettiği köpeğinin artık iyileşeceğine inandığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız