1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Kovanlar ayıdan böyle korunuyor!
Kovanlar ayıdan böyle korunuyor!

Kovanlar ayıdan böyle korunuyor!

Artvin'in köylerinde, arı kovanlarını ayılardan korumak isteyen bal üreticileri her yolu deniyor. Bu üreticiler ise kovanların yanında yatıp kalkıyor!

A+A-

ZİYA AKYILDIZ
Borçka'nın Demirciler köyünde, arı kovanlarına ayılar tarafından zarar verilmesini önlemek isteyen bal üreticileri, ayıların çıkamayacağı ağaçların yüksek yerlerine kovanlarını yerleştiriyor.

Ağaçların tepesinde kovan platformları oluşturan ve kovanları teleferikle buraya taşıyan bal üreticileri, nöbetleşe olarak burada çalışıyor.

Bir bal üreticisi, ayılardan kovanlarını korumak için her yolu denediklerini ifade ederek "Özellikle ayılar kovanları yerle bir ediyor içindeki balı yedikten sonra kovanları parçalıyor. Önce ağaç dallarına tekli ve ikişerli kovanları astık ama oraya da çıkıp bu kovanlara zarar verdiler. Son olarak yüksek ağaçlara çıkamaz düşüncesiyle ağacın dallarından istifade ederek kovanları yerleştirdik. Çevrede bizimde kalabileceğimiz bir mekan oluşturduk. Ayılar kovanları parçalamasın diye burada nöbetleşe kalıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum