1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Köy ortasına kaya düştü!
Köy ortasına kaya düştü!

Köy ortasına kaya düştü!

Yamaçtan kopan kaya kütlesi su değirmenini yıktı, tarım arazisine zarar verdi

A+A-

ARTVİN (AA) - Artvin'de yamaçtan kopan kaya kütlesi su değirmenini yıktı, tarım arazisine zarar verdi. 

kaya2-004.jpg

Merkeze bağlı Dere Mahallesi'nde kar sularının erimesi ve yağmur nedeniyle yamaçtan kopan kaya kütlesi, bölgedeki 4 evin arasından yuvarlanarak tarım arazisine düştü.

kaya6.jpg

Yaklaşık 200 metre aşağıdaki su değirmenini yıkan kaya kütlesi, tarım arazisinde de zarara yol açtı.

kaya5.jpg

Mahalle sakinlerinden Fatma Esen, misafirini karşılamak üzere dışarı çıktığı sırada kayanın yuvarlandığını gördüğünü belirterek, "Bir faciadan dönüldü diyebilirim. İki evi teğet geçerek evlerin önündeki tarlaya düştü. Adeta ölümle burun buruna geldik. Büyük bir faciadan dönüldü. Tamamen şans eseri evlere çarpmadı." dedi.

kaya4-001.jpg

Olaydan önce mahallelerinde küçük çaplı toprak kaymaları yaşandığını dile getiren Esen, "Sürekli taşlar düşüyor, toprak geliyor. Şimdi de böyle bir olay oldu. Belediyeden ve yetkililerden buna çözüm bulmalarını istiyoruz." diye konuştu.

kaya3-002.jpg

Temel Ayık da yamaçtan düşen kaya kütlesinin evlerinin yanından geçerek babasına ait tarlaya düştüğünü söyledi.

kaya1-004.jpg

Ayık, "Allah'a şükür evlere çarpmamış sadece arazilere zarar vermiş. Bir değirmenimiz vardı, onu da yıkmış. Kalıcı bir çözüm bekliyoruz. Yıllardır burada yaşıyorum. Her sene benzer olaylar yaşıyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız