1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Köyleri için dernek kurdular
Köyleri için dernek kurdular

Köyleri için dernek kurdular

Pazar'ın Subaşı Köyü ileri gelenleri, dernek çatısı altında biraraya gelerek köylerini kalkındırmak için hareket başlattılar.

A+A-

Naci GÜVEN - Rize’nin Pazar İlçesi Subaşı (Haçapit) Köyü sakinleri daha iyi hizmet alabilmek amacıyla dernek kurdular.
Köylerinin ilçeye gelen yatırımlardan hak ettiği payı alabilmesi ve çeşitli etkinlikler düzenlenerek birlik, beraberliğin sağlanması için dernek faaliyeti başlattıklarını söyleyen köy sakinleri bu amaçla ilk genel kurulu yaparak çalışmalara başladıklarını da ifade ettiler.
Subaşı(Haçapit) Köyünü Kalkındırma, Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği (SUHADER)’in yapılan ilk olağan kongresinde başkanlığa seçilen Varol Türkyılmaz, amaçlarının köy sakinlerini bir araya toplayarak çeşitli sosyal ve kültürel çalışmalarda elbirliği yapmak olduğunu belirterek, “Köyümüzün daha iyi hizmet alması, sosyal ve kültürel alanda faaliyetler düzenlemesi için dernekleşme çalışması başlattık. Şu anda 72 üyemiz var. Köyümüzün başarılı öğrencilerine burs sağlanarak eğitimlerine katkı yapılması, köy yollarımızın betonlanması, eksiklerimizin tespit edilerek yatırımlardan hak ettiğimiz payların alınmasını takip etmek gibi önemli çalışmalarda bulunacağız. 18 Ağustos günü Rize Yakamoz Restoran’da geniş katılımlı bir yemekli toplantı yaparak stratejimizi değerlendireceğiz. Ayrıca İstanbul’daki Subaşı derneğiyle birlikte 25 Ağustos günü Çamlıhemşin Kito yaylasında bir festival düzenlenmesi için çalışma başlattık. İlerleyen zamanlarda faaliyetlerimizi daha da genişletmeyi düşünüyoruz.” Diye konuştu.
 
Hükümet meydanı Dizman Apartmanı’ndaki Dernek salonunda yapılan kongrede Varol Türkyılmaz Başkanlığı’ndaki Yönetim Kurulu üyelikleri şu isimlerden oluştu: Bora Haberal, Hakan Birben, Nizamettin Türkyılmaz, Serhan Pırpır, Asım Haberal, Rahmi Birben, İrfan Şanal ve Kemal Birben.
Yönetim Kurulu yedek üyeliklerine ise Şükrü Birben, Halit Taş, Mevlüt Köseoğlu, Hüzeyin Şanal, Canip Birben, Hamit Küçük, Bülent Türkyılmaz, İkram Birben ve Fikret Birben getirildiler.
Atahan Birben, Tefik Hançeroğlu ve İsmail Köseoğlu’ndan oluşan Denetleme Kurulu’nun yedek üyeliklerine de Muhammet Şanal, Savaş Birben ve Can Birben seçildiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
13 Yorum