1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Koyuncu özlemle anıldı
Koyuncu özlemle anıldı

Koyuncu özlemle anıldı

Karadeniz müziğinin usta sesi Kazım Koyuncu, ölümünün 2. yıldönümünde, memleketi Artvin'in Hopa ilçesi ve Ankara'da sevenleri tarafından anıldı.

A+A-

Hopa'daki anma töreninde sabah erken saatlerde Sugören köyünde, ailesi Kazım Koyuncu'nun mezarına çiçek koydu. Daha sonra çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda kişi ile üzerlerindeki Trabzonspor formasıyla alt yapı oyuncuları ve taraftarlardan oluşan bir gurup Koyuncu'nun mezarını ziyaret ettiler.
Hopalı Hasan Bilgin, burada yaptığı konuşmada, Kazım Koyuncu isminin artık ülke sınırları dışına taştığını söyledi.

 

Bilgin, ''Kazım Koyuncu yüreklerde ve gönüllerde ölümsüzleşti. Kazım Koyuncu'yu, bizler yaşadığımız sürece yaşatacağız ve çocuklarımıza da yaşattırmayı öğreteceğiz'' dedi.
Bilgin, daha sonra Kazım Koyuncu anısına yazdığı şiiri okudu.


Ankara'da da anma töreni yapıldı
Ankara Kızılay'da, Yüksel Caddesinde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının ve onu seven dostlarının katılımı ile de bir anma töreni düzenlendi. Gün içerisinde ilk olarak basın açıklaması yapılırken, Kazım Koyuncu anısına açılan Fotoğraf Sergisi sevenleri tarafından ziyaret edildi. Akşam, ilk olarak Şair Ceketli Çocuk anısına sevenleri tarafından bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Vira Cemal ve onun yolundan giden bazı genç müzisyenler de Kazım Koyuncu şarkılarını onun anısına onu yalnız bırakmayan dostları için seslendirdi. Anma için Kızılay'da toplanan Kazım dostları daha sonra Koyuncu'nun müzikleri eşliğinde horon oynadılar. Dina Kaki dostları bir yandan fotoğraf sergisini gezerken, bir yandan Hopa'ya gönderilecek olan anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdılar. Anma töreninin sonunda ise barkovizyondan Kazım Koyuncu'nun hayatından belli kesitlerin sunulduğu video gösterisi yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum