1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. KPSS mağdurlarından protesto
KPSS mağdurlarından protesto

KPSS mağdurlarından protesto

KPSS mağduru öğretmen adayları dün çoluk çocuğuyla meydanlardaydı. Açılan pankartlar ise anlamlıydı.

A+A-

Kendilerini KPSS mağduru öğretmen adayları olarak nitelendiren ve öğretmen olarak atamaları yapılmayan öğretmen adayları dün meydanlardaydı.
Trabzon'da da Atatürk Alanı'nda toplanan öğretmen adayları Türk Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Coşkun Dilber'in de katılımıyla basın açıklaması yaptı. KPSS mağduru öğretmen adayları adına açıklamayı okuyan Zuhal Kurt, mesleki alanlarıyla ilgili hiçbir soru sorulmayan bir sınav sonucunda atamaya tabi tutulduklarını söyledi. Kurt, atanamadıklarını ifade ederek, "Bu, bizleri yetiştiren onca hocamıza saygısızlıktır, güvensizliktir. Bu sınav sadece kendimize olan güvenimizi azaltmakta ve mesleğimizi icra etmemize engel olmaktadır" dedi.
Ailelerinin de mağdur olduğunu ileri süren Zuhal Kurt, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"En verimli zamanımızı maalesef stres ve sıkıntı içerisinde geçirmekteyiz. Bu durum bizleri, ailelerimizi her yönüyle etkilemektedir. Bugün ülkemizin öğretmene olan ihtiyacı ortada iken, ikiyüz bini aşkın öğretmen adayı, kadro ve KPSS mağduru olarak işsiz, alanı dışında mesleklere yönelmek zorunda kalmıştır. Bu kabul edilemez. Ülkemizde yeterince bataklık varken yeni bir bataklık oluşturmanın bir anlamı yoktur. Bu gidiş çıkmaz yoldur ve bizleri bunaltmaktadır."
Hükümete seslenen Zuhal Kurt, ikinci dönemine giden iktidarın, işsizliği de dikkate alarak, öğretmen adaylarının atanmasında mutlak surette KPSS dışında bir uygulama getirmesi gerektiğini dile getirdi. Sınavların yetiştikleri alanlarla ilgili olması gerektiğinin altını çizen Kurt, "Bu konunun alternatif çözümleri de mevcuttur. Örneğin mezuniyet tarihine göre atama, mezuniyet başarı puanlarına göre atama... Bizler, üniversitelerin öğretmenlik yapabilir dediği kişilerle, birilerinin alanı ile ilgili tek bir soru sormadan öğretmen olamazsın demelerine isyan ediyoruz. Bizleri diplomalı işsiz ve başka kapılara mahkum edenler bilsinler ki, bu ülkenin geleceğini karartıyorlar. Bunun vebali ve sorumluluğu büyüktür. Bu ikiyüzbini aşkın KPSS mağduru öğretmen adayının ve onların ailelerinin tepkisidir, bu zulüm bitirilmelidir" ifadelerini kullandı. Kurt, bu anlamda siyasi iktidarı da göreve çağırdıklarını yineledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum