1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Kredi kartı aidatlarına iade!
Kredi kartı aidatlarına iade!

Kredi kartı aidatlarına iade!

Bankaların kredi kartından aidat almaları yasal değil. Emsal dava kazanıldı. Bu dilekçe ile paranızı geri alabilirsiniz.

A+A-

Bankaların kredi kartlarından aldıkları yıllık aidatlar yasal değil. Emsal niteliğindeki bir dava diğer mağdurlara da yol açtı. Ödediğiniz paraları geri alabilirsiniz.

Emsal dava
Gülsen Güvenç, bir banka şubesinden aldığı kartına, yıllık üyelik aidatı adı altında 30 YTL borç eklendiğini belirterek, haksız olduğu ve paranın kendisine iadesi talebiyle Antalya Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na başvurdu.

Şikayeti inceleyen heyet, “Sözleşmede kart hamilinin haklarını zedeleyici ve kart çıkaran kuruluş lehine tek taraflı haksız şartlar sağlayan hükümlere yer verilemez” hükmü uyarınca şikayetlinin eyleminin gerek bu yasa, gerekse tüketici yasasının ilgili maddesinde ifadesini bulan düzenlemeye aykırı olduğunu belirtti.

İSTEYENE İADE EDİLİYOR

Bu arada bazı bankalar yıllık kart aidatı bedelini, gerekli başvuru yapıldığı takdirde iade ediyorlar.

BU DİLEKÇEYİ DOLDURUN

Kesintilere itiraz etmek isteyenler www.tumer.org sitesinde yayınlanan ücretsiz “online dilekçe” ile Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri’ne başvurabilirler.

Ücretsiz dilekçeyi doldurmak için aşağıdaki linki TIKLAYINIZ
http://www.tumer.org/kk_dilekce/dilekce3.php

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız