1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. KTÜ'nün yanlışı Ankara'dan döndü
KTÜ'nün yanlışı Ankara'dan döndü

KTÜ'nün yanlışı Ankara'dan döndü

Trabzon Farabi'de sünnet ettirilen 2 yaşındaki Umutcan’a Hepatit B ve Hepatit C teşhisi konurken, Ankara’ya götürülen Umutcan, temiz çıktı!

A+A-

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde yeni sünnet ettirilen 2 yaşındaki Umutcan Bostan’a Hepatit B ve Hepatit C teşhisi konurken, Ankara’ya götürülen Umutcan, temiz çıktı.

Oğullarına yapılan iki ayrı tahlilin birinde Hepatit B, diğerinde Hepatit C çıktığı söylenen Bostan ailesi, Ankara'ya giderek tekrar yaptırdıklarında tahlillerinin temiz çıkmasıyla rahat bir nefes aldı.

Muhammer Bostan, yaptığı açıklamada, bir süre önce sünnet ettirdikleri iki yaşındaki çocukları Umutcan Bostan'ı, aynı bölgede sorunlarının devam etmesi üzerine KTÜ Farabi Hastanesi'ne götürdüklerini söyledi.

Yapılan muayenede, Umutcan'ın tekrar ameliyat edilmesi gerektiğinin kendisine söylediğini belirten Bostan, şöyle devam etti: ''Ameliyatın gerçekleşmesi için gerekli tetkikler yapılırken, gerçekleştirilen kan tahlilinde umulmadık bir sonuç ortaya çıktı. Tahlillerdeki ilk sonuca göre Umutcan, Hepatit B virüsü taşıyordu. Fakat daha sonra laboratuvardaki iğnenin mikroplu olduğu söylenerek tekrar tahlil yapıldı. Yapılan ikinci tahlilin sonucunda ise Umutcan'ın Hepatit C virüsü taşıdığı söylendi. Bunun üzerine kızarak, oğlumu Ankara'ya götürdüm. Burada yapılan tahliller ise temiz çıktı. Biz de rahat bir nefes aldık.''

Bostan, kendilerine bu yanlışlığın dikkatsizlikten dolayı kaynaklandığının söylediğini, ancak yanlış raporlar nedeniyle hem maddi, hem de manevi açıdan büyük zorluklar yaşadıklarını öne sürerek, ''Birçok sıkıntı da yaşadık. Yapılan yanlış sonrasında toplam harcadığımız masraf 5 bin TL yi buldu. Psikolojik olarak da yıkıldık. Elimizden geldiği kadar maddi, manevi hakkımızı arayacağız'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız