1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Küme düşen takımı şampiyon etti
Küme düşen takımı şampiyon etti

Küme düşen takımı şampiyon etti

Pazarspor'un da 2 dönem hocalığını yapan Mustafa Akçay'ın, T. Linyitspor'u sondan 2. alıp 1. Lig'e yükseltmesi Türkiye'de ses getirdi.

A+A-

TFF 2. Lig 1.Grup’ta herkesin küme düşer gözüyle baktığı T. Linyitspor’u 10. haftada 11 puanla sondan ikinci sırada alarak Bank Asya 1.Ligi’ne taşıyan Trabzonlu Teknik Direktör Mustafa Akçay’ın bu başarısı Türkiye’de ses getirdi.

Akçay, Tavşanlı Linyitspor’u şampiyon yaptıktan sonra birçok kesimden tebrik telefonları ve faksları aldığını belirtirken, bunlar arasında kendisini en çok gururlandıranın, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in ismine gönderdiği faks olduğunu söyledi.

Tecrübeli teknik adam Mustafa Akçay, Tavşanlı Linyitspor’da çok önemli bir iş başardıklarını ifade ederken, “Biz öncelikli olarak küçük müdahalelerle takım olma olgusunu ortaya çıkardık. Maçlarımıza 200 seyirci ile başladık. Lider olunca sayı 500’e çıktı. Grubu bitirdiğimizde 5 bin kişiye oynuyorduk. Ekstra Play-Off final maçında 7 bin 500 taraftar Antalya’da arkamızdaydı. Tavşanlıya döndüğümüzde futbolla hiç ilgisi olmayan yaşlı nineler, dedeler, bayanı, erkeği; çocuklarıyla herkes sokağa dökülmüştü. Bu bile futbolun moral değeri açısından ne kadar önemli olduğunun göstergesiydi.” dedi.

Ortak Akıl Ürettik

Akçay, başarının sırrını şöyle açıkladı: “Zor şartlarda başladık. Başlangıçta takımı tanımadan, işimizin zor olacağı endişesini taşıyordum. Ancak çalışmalara başladıktan sonra iletişim kurmaya başladık. Yavaş yavaş yol almaya başladık. İlk yarı itibarıyla 28 puana ulaştığımızda umutlarımız da artmıştı. Kulüp ortamı ve oyuncu ve çalışma kalitesi artıkça hedefimizde değişmeler başlamıştı. İnancımız da artmıştı. Sonuçta, Play-Off’a çıktığımızda Bank Asya Ligi’ne çıkacağımız düşüncesi bizde ciddi anlamda oluşmuştu. Yerel basına final oynayacağımızı ancak yüzde 20’lik bölümü bilmediğimi söylemiştim. Şükürler olsun final oynayarak kazandık. Birinci Lig takımı olduk, mutluyum. Bu hedefe ulaşırken oyuncularımızda oluşmuş olan güven kaybıyla birlikte saha içi ve saha dışı ortak akıl ürettik. Oyuncularımızın buna uyum göstermesi, teknik ekibimiz tarafından ikna edilmesi çok kötü şartlarda başladığımız bu organizasyonda kulüp yönetiminin de bizi desteklemesi ile bu güzel tablo oluştu.”

BAŞARILI ÖZGEÇMİŞ
Mustafa Akçay, Trabzon Erdoğduspor'daki amatör futbol yaşantısından sonra kısa bir dönem profesyonel olarak Amasyaspor'da forma giydi ve antrenörlük hayatına başladı.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi mezunu olan Akçay, antrenörlük eğitiminİ yurtdışında sürdürerek 7 ay Hollanda'nın ünlü takımı Ajax'ın altyapısında görev aldı.

Sakaryaspor, Göztepe ve Trabzonspor'da yardımcı antrenörlük görevlerinde bulunan teknik adam, 1997 yılında Vanspor, 2000 yılında ise Trabzonspor Altyapı Koordinatörü olarak çalıştı.

Akçay, 2003/04 sezonunda Gümüşhanespor'da teknik direktör olarak çalışmasının ardından Pazarspor'da 2004/2005 sezonunda görev aldı.

Mustafa Akçay'ın ligde son 9 haftaya girilirken lider olarak bıraktığı Pazarspor, aynı sezon 3. ligde şampiyon oldu.

Daha sonra Trabzonspor alt yapısında görev alan Akçay'ın 3. Lig'de çalıştırdığı Ofspor da 2. Lig'e yükselme başarısı gösterdi.

Akçay'ın aynı zamanda “Ajax ve Hollanda futbolu” isminde bir de kitabı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
10 Yorum