1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kur'an Kursu yurt binası oldu
Kur'an Kursu yurt binası oldu

Kur'an Kursu yurt binası oldu

Rize'nin İyidere ilçesinde 50 yıl önce Kur'an kursu olarak inşa edilen yapı, işlevini yitirdiği gerekçesiyle yurt binasına çevrildi.

A+A-

İlyas GÜR - Rize’nin İyidere ilçesi’nde daha önce Kur’an kursu olarak kullanılan bir bina İyidere Eğitim Kültüre Hizmet Derneği tarafından onarılarak öğrenci yurdu yapıldı.
Sorumluluğu Hayriye Vakfı’na ait olan ve yaklaşık 50 yıl önce Kur’an kursu olarak yapılıp binlerce öğrenci yetiştiren yapı dernek tarafından yeniden hizmet vermesi için tadilata alındı. Hayırseverlerin yardımlarıyla yeniden dizayn edilerek yurt binası haline getirilen binada yaklaşık 60 öğrenciyi barındıracak şekilde modern dershane, yatakhane, yemekhane ile birlikte sosyal amaçlı salonlar bulunuyor.
İyidere belediye başkanı Ahmet Mete, “Milli ve manevi değerlerle mücehhez vatanına ve milletine bağlı bir nesil yetiştirilmesi için hizmet verecek olan yurda yardımda bulunan tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız