1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Küresel ısınma Ayder'e yaradı
Küresel ısınma Ayder'e yaradı

Küresel ısınma Ayder'e yaradı

Küresel ısınma nedeniyle Karadeniz yaylalarında yüzde yüz doluluk yaşanırken Ayder'de talebin bir bölümü de karşılanamadı.

A+A-

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Ayder Yaylası'ndaki tesislerin yaz mevsimini yüzde 100 doluluk oranıyla geçirdiklerini, mevcut talebin yüzde 20-30'unu karşılayamadıklarını söyledi.
Hocaoğlu, yaptığı açıklamada, bu yıl Rize'nin turizm yönünden oldukça parlak bir dönem geçirdiğini belirterek ''Gerek il merkezi gerekse Ayder ve İkizdere'nin Anzer bölgesinde oldukça iyi bir yaz dönemi geride kalmak üzere'' dedi.

Özellikle son yıllarda deniz, kum, güneş turizmi dışında alternatif turizm türlerine yönelik ilginin arttığını, artan bu ilginin Rize'ye olumlu yansıdığını vurgulayan Hocaoğlu, ''Rize'de her türlü turizme cevap verebilmemiz turistlerin bize ilgi göstermesine neden oluyor. Rize'nin sahilde olması nedeniyle vatandaşlarımız deniz turizminden bile yararlanabiliyorlar'' diye konuştu.

AYDER'DE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI
Ayder Yaylası'nın resmi olarak bin 200, gayri resmi olarak ise bin 500'ün üzerinde yatak kapasitesi bulunduğunu kaydeden Hocaoğlu, şöyle devam etti: ''Bu yaz döneminde Rize'deki bütün otellerin doluluk oranı yüzde 100'lere yaklaştı. Özellikle Ayder Yaylası'ndaki tesisler bütün yaz mevsimini yüzde 100 doluluk oranıyla geçirdiler. Hatta mevcut talebin yüzde 20-30'unu karşılayamadılar. Ayder'de kalmak isteyen bazı turistler, bu imkânı yakalayamadı. Otellerin yanı sıra Ayder'deki lokanta gibi diğer işletmelerde bile yer bulmakta zorluk çekildiği oldu. Bu, son yıllarda tatile çıkan insan profilinin doğa turizmine yöneldiğinin ve yeni yerler keşfetme, farklı etkinliklerde bulunma ve alternatif turizm seçeneklerinden faydalanmak isteyen insanların Rize'ye olan ilgisinin göstergesidir.''

AYDER YAYLASI, SAYILI TURİZM MERKEZLERİNDEN
Ayder Yaylası'nın geçen yıl Kültür Turizm Koruma Gelişim Bölgesi ilan edildiğini anımsatan Hocaoğlu, ''Ayder'in, dünyanın sayılı turizm merkezleri içerisinde sayılmasının nedenleri arasında bir yandan doğanın içinde bulunması, Kaçkar Dağları ve milli parkın geçiş güzergâhında olması, içerisinde dağcılık ve birçok farklı doğa sporu yapılabilmesi, diğer yandan kaplıca bulunmasıdır. Dünyada bu kadar çeşitli alanlarda insanlara hizmet verebilen yerler sınırlıdır'' dedi.
Ayder Yaylası'nın son 3 yıldır kış mevsiminde de hizmet verdiğini dile getiren Hocaoğlu, ''Son yıllarda yaptığımız çalışmalarla kaplıcalarımız yaz mevsiminin dışında kış mevsiminde de insanlarımıza hizmet veriyor. Ayrıca son yıllarda Ayder'de konaklayan kayak severler, Kaçkar Dağları'nda heliski yapma şansını buluyorlar'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum