1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kurtuluşta bale gösterisi mi olsun
Kurtuluşta bale gösterisi mi olsun

Kurtuluşta bale gösterisi mi olsun

Başkan Bakırcı'dan ilginç yaklaşım: "Rize'nin düşman işgalinden kurtarılması temsil töreninde silah kullanılmayacaksa bale gösterisi mi yapılacak?"

A+A-

Rize Valisi Kasım Esen, bundan sonra düşman işgalinden kurtuluş törenlerinde silah kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise temsili kurtuluş törenlerinin bale gösterisi yapılarak canlandırılamayacağını açıkladı.


GÖKTÜRK FIRAT
Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü kutlamaları sırasında öğrencilerin kuru sıkı silahlarla ateş etmesi üzerine başlayan silah tartışması sürüyor.

Rize Valisi Kasım Esen, konuyla ilgili Başbakanlık İnsan Hakları Komisyonu'ndan fikir isteyerek gelen cevap üzerine bundan böyle kutlama komitesinden silah kullanımını yasaklamalarını isteyeceklerini belirtti.

Kasım Esen, yaptığı açıklamada, gelen görüşleri masaya yatıracaklarını belirterek "Kuru sıkı silahlarla ilgili kanun var. Geliştirilmiş yeni bir yönetmelik var. Birkaç ay oldu. Anayasada ilgili hükümler var. Bizim kutlama komitesi bunları inceleyecek. Bizim kurtuluş günlerinin kutlanması da lazım. Bununda bir yönetmeliği var. Bu yönetmelik çerçevesinde değerlendireceğiz" dedi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise bu talebe tepki göstererek temsili kurtuluş canlandırmalarında silah kullanılması gerektiğini belirterek, "Bu tür bayramlar kutlanmalı mı kutlanmamalı mı ? Bu tartışılabilir. Bu da bizim dışımızdaki bir mesele. Eğer kurtuluş bayramı kutlanıyorsa hele bu Rize'de kutlanıyorsa Rizeli'nin özünde örfünde silaha bir tutkunluk, yakınlık var. Bunu yasaklamanın doğru bir karar olduğu kanaatinde değilim. Kaldı ki bir kurtuluş temsili yapılıyorsa bunu bale gösterisi ile temsil edemeyiz. Doğal olarak geçmişte olduğu gibi bugün de temsil anlamında silah kullanılması gerekiyor." dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum