1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kutan, Erdoğan'a yüklendi
Kutan, Erdoğan'a yüklendi

Kutan, Erdoğan'a yüklendi

Rize'de Mesut Yılmaz'ın ardından seçmene seslenen Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan eski parti arkadaşı Başbakan Erdoğan'ı hedef aldı.

A+A-

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, açıklanan çay fiyatının maliyetini karşılamadığını belirterek "Çay üreticisi göçe zorlanmaktadır" dedi. Kutan, Irak'ın parçalanıp ABD ve İsrail kontrolünde Kürt devleti kurulmak istendiğini anlattı.
Cumhuriyet Meydanı'nda partililerine seslenen Kutan, Rize ekonomisinin tarıma dayandığını belirterek "203 bin çay üreticisi, 16 bin fabrika çalışanı ve nakliyecisiyle 1 milyon 100 bin insanımız direk çayla ilgilenmektedir. Çay üreticisinin hakkı verilmezse esnaf ve işçi perişan olur. AK Parti hükümeti işçinin maliyetlerini göz önüne almadan çaya 73 kuruş fiyat vererek çay üreticisini mağdur etti. Açıklanan fiyat gerçek maliyetin yüzde 30'unun altındadır" dedi.

Bu iktidarın ekonomimizi bütünüyle IMF ve Dünya Bankası'na teslim ettiğini anlatan Kutan, şöyle konuştu: "Çay ve fındığımızın fiyatını IMF belirlemektedir. Sayın Erdoğan, 5 yıl önce, iktidara gelirsek çaya 75 kuruş vereceğiz diyordu. Ancak 5 yılda 75 kuruş olmadı. Bunlar sözlerini tutamadılar çünkü IMF var. Türkiye'ye sokulan kaçak çay ile çay üreticisi perişan edilmiştir."
ABD VE İSRAİL KONTROLÜNDE KÜRT DEVLETİ KURMAK İSTİYORLAR
Recai Kutan, konuşmasında Büyük Ortadoğu Projesi (BOP)'nden bahsetti.
BOP kapsamında Irak'ın parçalanıp kuzeyde ABD ve İsrail kontrolünde Kürt devleti kurulmak istendiğini anlatan Kutan, şöyle konuştu: "Böylesi bir oluşuma Türkiye'nin karşı çıkmaması için Türkiye'nin başına PKK terörünü sardılar. Ne zaman emperyalist ülkelerin menfaatlerine aykırı hareket ettiysek PKK'nın hain saldırıları başlatılıyor. Bunlardan birini birkaç gün önce Ankara Anafartalar İş Merkezi'nde yaşadık. Maalesef 6 vatandaşımızı kaybettik, 80 vatandaşımız ise yaralandı. Bu eylemlerle Türkiye'ye göz dağı
vermeye çalışıyorlar. PKK yandaşları şunu iyi bilsinler ki, bu eylemler bizi yıldırmaz ve sindiremez. Aksine halkımızın tek yumruk olmasını sağlar. Böylesine birkaç hain eylemle ürkecek, sindirilecek bir millet değiliz. Onun için ayaklarını denk almalarını istiyoruz"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum