1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kuyumcu köstebekleri Gürcü mü?
Kuyumcu köstebekleri Gürcü mü?

Kuyumcu köstebekleri Gürcü mü?

Rize'de yan yana 3 dükkanı delip bitişikteki kuyumcu dükkanını soymaya yeltenen köstebeklerin 3-4 kişilk gürcü hırsızlık ekibi olduğu sanılıyor.

A+A-

Rize'de bitişiğindeki 3 iş yerinin duvarını deldikten sonra kuyumcu dükkanının duvarını delmeye çalışan, ancak başarılı olamayanların, 3-4 kişi olabileceği bildirildi.
Rize Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, dün Rize Kuyumcular Sokağı'nda Mehmet Topal'a ait kuyumcu dükkanını soymak için 3 ayrı iş yerinin duvarını kırmaya çalışan, ardından da Topal'a ait kuyumcu dükkanının duvarında bir delik açan kişilerin, 3 veya 4 kişi olduklarının tahmin edildiğini söylediler.
Olay yerinde yaptıkları incelemede havlu bulduklarını ifade eden yetkililer, havlunun duvarı kırmak için kullanılan demir alete sarılmış olabileceğini, bu şekilde fazla ses çıkmasının önlenmek istendiğinin sanıldığını kaydettiler.
Yetkililer, olay yerinin yakınındaki bir başka kuyumcu dükkanının sokağı görüntüleyen güvenlik kamerasını incelediklerini, sokakta elinde cep telefonu ile dolaşan bir kişi olduğunu tespit ettiklerini bildirdiler. Olayla ilgili gözetleme yaptığı düşünülen bu kişinin, görünümünden Gürcü vatandaşı olma ihtimalinin yüksek olduğu, olaya en az 3 veya 4 kişinin karıştığının tahmin edildiği ifade edildi.

İşte zanlıların soygun girişimi için takip ettikleri güzergâh

Zanlılar ilk olarak kapısını kırarak girdikleri Atatürk caddesinde bir binanın 1. katındaki iş yerinin duvarı delerek Kuyumcular sokağındaki bir konfeksiyona geçti.

Zanlılar girdikleri konfeksiyonun da duvarını delerek buradan yandaki bir diğer konfeksiyona geçti.

Zanlılar girdikleri son konfeksiyonun da duvarını delerek yandaki kuyumcuya girmeye çalıştı.

Zanlılar kuyumcu dükkânının duvarını delip karşıya baktıklarında ise hesaba katmadıkları bir gelişme ile karşılaştılar.

İşte zanlılar bu delikten kuyumcuya baktıklarında karşı duvardaki güvenlik kamerasını gördü. Böylece soygundan vazgeçtikleri sanılıyor.

İçeride hummalı bir çalışma yaşandığı sırada ise dışarıda işte bu kişi çevreyi gözleyerek içerdeki arkadaşlarına telefonla sürekli bilgi aktardı. Bu kişi oradaki bir kuyumcunun güvenlik kamerasına takıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum