1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Laz Böreği'nin namı sınırları aştı
Laz Böreği'nin namı sınırları aştı

Laz Böreği'nin namı sınırları aştı

Fındıklılı Nejla Keresteci, Trabzon'da kurduğu ‘Nejla Hanım Ev Tatlıları’ ismiyle markalaşarak meşhur Laz Böreği'ni Türkiye sınırlarının dışına taşıdı...

A+A-

GÖKMEN ŞAHİN
Karadeniz'in meşhur Laz Böreği üretimiyle başladığı tatlı işinde 'Nejla Hanım Ev Tatlıları' ismiyle bir marka haline gelen Nejla Keresteci, birbirinden güzel ve leziz tatlı ve börek çeşitleriyle Ramazan ayına hazırlanıyor.

Katıldığı tatlı yarışmalarında çeşitli dereceleri bulunan ve daha sonra aile bütçesine katkı sağlamak için bu işi sürdüren Nejla Keresteci, giderek artan talepleri karşılamak için Akçaabat ilçesine bağlı Söğütlü beldesinde 'Nejla Hanım Ev Tatlıları' isimli işyerinde tatlı üretimine başladı.

Ev hanımlarına da iş imkanı sağlayan Nejla Keresteci, tatlı ve böreklerin lezzetinin doğal üretimden kaynaklandığını vurgulayarak bundan hiçbir zaman taviz vermeyeceklerini söyledi.

TATLILARIN ÜNÜ TÜRKİYE SINIRLARINI AŞTI
Yaz aylarında beklenenin çok üzerinde tatlı satışı gerçekleştirdiklerini dile getiren Nejla Keresteci, “Bu yıl yurt dışına çok tatlı gönderdik. Normalde yaz aylarında tatlı satışının az olması beklenir. Biz de bu beklentiyle hazırlık yaptık. Fakat yaz aylarında beklediğimizin çok üstünde tatlı tüketimi oldu. Özellikle gurbetçilerimiz buradan tatlı alıp bulundukları yerlere götürdüler. Artık Türkiye aştık diyebilirim. Bunun yanında Ankara, İzmir, İstanbul gibi büyük illerin yanı sıra çevre illerden de arayıp bayilik için görüşmek isteyenler oldu. Ancak şimdilik böyle bir düşüncemiz yok. Belki ileride olabilir” dedi.

KALİTELİ ÜRETİMİN SIRRI DOĞALLIKTA
Nejla Keresteci, üretimde doğallıktan taviz vermediklerini fakat eleman sıkıntısı yaşadıklarına dikkat çekerek şöyle konuştu: “14-15 kişinin yapacağı işi bir makine alıp rahatlıkla yapabiliriz ama biz doğallıktan taviz vermek istemiyoruz. Kalitenin bozulmasından endişe ettiğimiz için buna yanaşmıyoruz. Ramazan ayı geliyor ve talepler artıyor. Eleman sıkıntısı sebebiyle bu talebi karşılamakta zorluk yaşıyoruz. Bazen yetiştiremiyoruz. Makineleşmeye giderek seri üretim yapabiliriz ancak ne pahasına olursa olsun doğal üretimden taviz vermeyeceğiz. Az olsun kaliteli olsun istiyoruz.”

 İLGİLİ HABER

 BİR 'LAZ BÖREĞİ' SERÜVENİ


TATLIYI GÜNLÜK OLARAK TÜKETMEKTE FAYDA VAR
Ramazan ayı için tüketicilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Nejla Hamın, tatlı tüketiminin günlük olmasının önemine işaret ederek şunları söyledi: “İnsanlar Ramazan nedeniyle diye fazla tatlı alıyor. Biz müşterilerimize günlük ve taze tatlı almalarını tavsiye ediyoruz. Biz de üretimlerimizi buna göre günlük yapıyoruz. Ayrıca tatlıyı hemen yemeğin üzerine değil de, yemekten 1-2 saat sonra tüketmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü yemeğin üzerine tatlı yemek rahatsız edebilir.”

Laz Böreği yapımıyla başladığı tatlı ve börek işinde birçok çeşitle müşterilerine hizmet veren Nejla Keresteci, yakında yeni ve farklı bir ürünle müşterilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. “Sunmak istediğim bu ürünün çok farklı ve kaliteli olmasını istiyorum” diyen Nejla Hanım, bunun için acele etmediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum