1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Laz Komutan: Suriye'yi böldürmeyeceğiz!
Laz Komutan: Suriye'yi böldürmeyeceğiz!

Laz Komutan: Suriye'yi böldürmeyeceğiz!

Muhaliflere katılan ve atalarının Rizeli olduğunu söyleyen Suriye rejimi eski albayı, Abdurrezzak Aslan el-Laz'dan ilginç açıklamalar:

A+A-

Muhaliflere katılan Suriye rejimi eski albayı Abdurrezzak Aslan el-Laz, 'Muhalifler, Suriye toprakları üzerinde Kürt bölgesi kurulmasını onaylamaz' dedi.

Suriye'de yaşayan bütün etnik ve dini grupların siyasi ve sosyal haklarının korunacağını vurgulayan Laz, muhalifler olarak Suriye toprakları üzerinde Kürt bölgesi kurulmasını onaylamadıklarını, bu isteğin de aslında Kürt halkından kopuk dış güçlere bağlı birkaç kişi tarafından dile getirildiğini bildirdi. 

Laz, 'Muhalifler olarak hiçbir şekilde Suriye toprakları üzerinde Kürt devletinin kurulmasını onaylamıyoruz. Tabii ki Suriye'deki tüm taraflar gibi Kürtlerin de siyasi, sosyal hakları gözetilecektir ama Suriye'nin bölünmesine izin vermeyeceğiz' dedi. 

'Dedelerim Karadeniz'den geldi'

Abdurrezzak Aslan el-Laz, soy isminin Türkiye'deki Karadeniz bölgesinden kaldığını, dedelerinin 'Laz' olduğunu ve uzun zaman önce Suriye'ye geldiğini anlattı.

Laz, Suriye İçişleri Bakanlığı'ndaki görevinden 10 Temmuz'da ayrılarak Özgür Suriye Ordusu'na geçtiğini söyledi. (Yeni Şafak)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum