1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Lazcanın unutulmasında Lazların da payı var!
Lazcanın unutulmasında Lazların da payı var!

Lazcanın unutulmasında Lazların da payı var!

Farzet ki dönemedim adlı kitabın yazarı Dursun Ali Sazkaya, merkezi Kadıköy’de bulunan Laz Enstitüsünde okuyucularıyla bir araya geldi.

A+A-

YASİN BAŞALMAZ
Farzet ki dönemedim-Kaçkarlara Sığmayan Hayatlar adlı kitabın yazarı Dursun Ali Sazkaya, merkezi Kadıköy’de bulunan Laz Enstitüsünde okuyucularıyla bir araya gelerek bir söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşiye sanatçı İsmail Hakkı Demircioğlu, Gazeteci Adnan Genç, fotoğraf sanatçısı Salim Okumuş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Laz Enstitüsü yetkilileri ve okuyucular katıldı.

Söyleşide ilk konuşmayı Laz Enstitüsü üyesi İsmail Bucaklişi yaptı. Bucaklişi; enstitünün kuruluş amacının Laz kültürünü ve Lazcayı koruyup gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyledi. Yeni kurulan enstitünün ilk söyleşisinin bugün gerçekleştiğini belirten İsmail Bucaklişi etkinliklere devam edeceklerini de vurguladı.

laz1.20140317184958.jpg

Yazar Dursun Ali Sazkaya da söyleşide kitabı hakkında bilgiler verdi. Yaz tatilinde yaptığı hüzün dolu yayla yolculuğu sonrası kitabı yazmaya karar verdiğini belirten Sazkaya, “Türkiye’nin birçok yerinde söyleşilere katılıyorum. Kitaba ilişkin çok olumlu tepkiler alıyorum. En çok bana söylenen şey ‘kitapta kendimizi buluyoruz’ sözü oluyor.” dedi.

laz2.20140317185012.jpg

‘Farzet ki dönemedim’i Lazca düşünerek Türkçe yazdığını söyleyen Dursun Ali Sazkaya, “Geçmişte yaşanılan her şeyi otantik bir şekilde yansıttım. Kitabımda unutulmuşluğun, terk edilmişliğin, hüzünlüğün yansımalarını bulacaksınız. Eskiden Lazca öğrenmek nerdeyse abes sayılacak hale gelmişti. Bugün yapılan çalışmalarla bu durum aşılıyor. Fakat sınıf atlamış bazı kişilerde bu durum maalesef devam ediyor. Laz kültürünün unutulmaya terk edilmesinde Lazların da etkisi var. Maalesef büyükşehirlerde kültürümüzü tam anlamıyla yaşatamıyoruz.” diye konuştu.

Söyleşinin sonunda ise soru-cevap kısmına geçildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
14 Yorum