1. YAZARLAR

  2. Osman YAZICI

  3. LÖSANTE HASTANESİ
Osman YAZICI

Osman YAZICI

Yazarın Tüm Yazıları >

LÖSANTE HASTANESİ

A+A-

 

Prof. Dr. Nuri Çakır, endokrinoloji alanında Türkiye’de önemli isim. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bölümü’nün başında uzun yıllar hizmet sundu.
Nuri hoca, branşında başarılı bir hekim, güven veren sağlam bir dost. Yaşamasını bilen, nezaket ve zarafet sahibi bir aile. Zarif, beyefendi kişiliği, dostluğu ise her türlü takdirin üzerindedir
Prof. Dr. Necdet Şükrü Altun (Otepedi veTravmatoloji uzmanı) tanıdık isim. Necdet hoca, omuriliği konusunda Türkiye’de bir numara. Artvinli hemşerimiz olan Necdet hocayı, 1989 yıllarında Trabzon’daki Kemik Hastalıklar Hastanesi’nde görev yaparken tanıdık. Her ikisi ile Gölbaşı’nda komşuyuz.
Necdet hoca, Ankara –İncek ’te bulunan LÖSANTE Hastanesi’nde görev yapıyor. “Hastane dediğin böyle olur.”  Cinsinden bir hastane. Hayatımda böylesi her şey düşünülmüş ne bir özel, nede bir devlet hastanesini gördüm. Necdet hoca sayesinde hastaneyi tanıdım.
*
İçinde hastaneden otele, iyileştirme merkezlerinden okula kadar; çocuklar için her şey düşünülen Lösev onkoloji kenti 10 Mayıs 2015 tarihinde hizmete açılmıştı.
 Tuğla, tuğla örülerek tüm Türkiye tarafından inşa edilen, hasta yakınları ve hastaların sokaklarda, hastane bahçelerinde yatmalarını önleyerek onlara insanca yaşam imkanı sunan bir hastane..
Tamamı tek kişilik, refakatle, hijyenik odalar, ameliyathaneler, acil ve yoğun bakım servisleri, olağanüstü donanımlı kemik iliği nakil servisi, kök hücre/kanser araştırma laboratuarları, en donanımlı radyoloji ve radyoterapi üniteleri ile lösemi tedavisinde yüzde 100’lük bir başarı oranı hedefliyor.
*
Kanser tedavisinde tıbbi yöntemler kadar, moralinde önemlidir. Lösante, kurduğu Show ve tiyatro salonları, yüzme havuzu, fizik tedavi ve spor imkânları ile de kanser hastalarına hayattan soyutlanmadan tedavi imkânı sağlıyor.
400 yatak olarak planlandı.100 yatak olarak izni verilmişti.(Son durumu bilmiyorum) Türkiye’de bir senede yaklaşık 200 bin kişi lösemi ve kansere yakalanıyor.
 Ne yazık ki bu sayı giderek artıyor ve her sene bir şehrimiz haritadan siliniyor. Lösante, bugün kanser hastalıklarında ortalama %20’lerde olan tam tedavi başarısını %100’lere çıkarmayı hedefliyor ve tüm çalışmalar buna göre planlanıyor. 
*
LÖSEV Başkanı Dr.Üstün Ezer:

 "Bu proje, LÖSEV ailesinin ortak rüyası ve gurur kaynağıdır. Bundan 16 yıl önce çocukların hemen hepsinin kaybedildiği, Türk filmlerinin amansız hastalığı, ailelerin kâbusu olan lösemi bugün LÖSEV sayesinde yüzde 92'sinin tedavi edildiği, tüm Türkiye'nin kucakladığı, adeta 'İyi ki lösemi olmuşum' bile dedirten bir hastalık olmuştur.
 Bizim, tek derdimiz var. O da hayatları bizlere emanet edilmiş olan Lösemili ve kanserli çocuklarımızdır. Diliyoruz ki hiçbir çocuğumuz, yetişkinimiz hastalanmasın, ama gerek olursa bizim diyebileceğimiz bir hastanemiz var. Türkiye'nin en donanımlı 'LÖSEV Onkoloji Kenti ve Hastanesi' ülkemize hayırlı uğurlu olsun."

Ankara İncek'te bulunan hastane yetişkin - çocuk ayrımı yapmaksızın tüm kanser hastalarına ücretsiz hizmet verecek. Bağışların devam etmesi için "Bir tuğla da sen koy" kampanyası devam ediyor.
Kısacası Lösante hastanesi, Ankara’nın yüz akı, Türkiye’nin gururu…Ekibi yürekten kutluyor, başarılar diliyor..
 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız