1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Madenli’de sözleşme sevinci
Madenli’de sözleşme sevinci

Madenli’de sözleşme sevinci

Rize ili, Çayeli İlçesi Madenli Belediyesi ile Hizmet –İş Sendikası arasında toplu iş sözleşme görüşmesi anlaşmayla sonuçlandı.

A+A-

İlyas GÜR - Madenli Belediyesi ile Hizmet –İş Sendikası arasında Toplu iş sözleşme görüşmesi anlaşmayla sonuçlandı. Yapılan 2 yıllık toplu iş sözleşmesi ile işçi ücretlerine 1. ve 2. yıl ortalama % 12, sosyal haklarda ise ortalama %25- %30 oranında zam yapıldı.
İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Ahmet Yazıcı “Emeğe saygıyı da göz önünde bulundurarak verebileceğimizin en yükseğini verdik. Verilen ücretlerin aksatılmadan zamanında ödenmesi çok önemlidir. Zannediyorum her iki taraf da verilen bu zamlardan memnun kalmıştır. Demokratik toplumun vazgeçilmez unsurları olan sendikaların temsilcileri sizler, bizlere zorluk çıkarmadınız. Uygun bir hava sergilediniz. Bundan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bu sözleşmenin belediyemize, işçilerimize ve sendikamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İmza töreninde konuşan Hizmet-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet ALACA “Başkanımıza göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz. Ayın 15’inde düzenli bir şekilde alabileceğimiz en iyi rakamları aldık. Ayrıca yevmiyelere ve sosyal haklardaki artışlara ilaveten Ramazan ve kurban bayramı öncesi 100 YTL bayram harçlığı aldık. Sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Toplu İş Sözleşme imza törenine ayrıca Hizmet-iş sendikası Rize şube sekreteri Yusuf Berber, Şube Mali Sekreteri H.İbrahim Toprak, Madenli Belediyesi Hesap işleri Müdür Vekili Turgay Kolcu ve işçiler de katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız