1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Maketlerde yöresinin kültürünü yaşatıyor
Maketlerde yöresinin kültürünü yaşatıyor

Maketlerde yöresinin kültürünü yaşatıyor

Arhavili emekli öğretmen dededen kalma ahşap sanatı ile yaşadığı yörenin kültürünü yaşatıyor

A+A-

Artvin’in Arhavi ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Ramiz Uzun, emekli olduktan sonra dedesinden öğrendiği ahşap oymacılığı sanatını geliştirerek yaşadığı ilçeyi ziyarete gelen turistler için yöre kültürünü anlatan hediyelik eşyalar üretiyor.

yore4.jpg

Ramiz Uzun, ahşap mimarlığını genişleterek ağaç parçalarından yöreye özgü maketler yaptığını dile getirerek "Yöresel kültürümüzde var olan ahşaptan yöreye has ahşap ve taş evleri, serender, tarihi Arhavi evleri, taş bebekler ile bir çok çeşit hediyelik eşya üretiyorum. Bunları ilçemizi ziyaret gelen yerli ve yabancı turistlere satıyorum" dedi.

yore3.jpg

Son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle yöresel el sanatları ve ahşap işleme işlerinin giderek azalmaya başladığını ifade eden Uzun, eski tarihi evleri maket evler ile hayat vermeye çalıştığını ifade ederek bu tür evlerin sağlık konusunda önemli olduğuna da vurgu yaptı.

yore1.jpg

Uzun “İyi bir usta olabilirsiniz ancak ürünü pazarlamak başlı başına bir iştir. Bizler pazarlama işini yapamıyoruz. Devletimizin ilgili kurumlarından, böyle yok olmaya yüz tutmuş meslekleri koruma altına almalarını, yok olmaması için bazı çalışmalar yapmalarını talep ediyoruz. Bizler elimizden geldiği kadar mesleği yaşatmak için gayret gösteriyoruz. Yetkililer pazarlama konusunda yardımcı olsun. Elimizden tutulursa daha çok imalat yaparız ve yöremizin kültürünü gelecek nesillere aktarmaya yardımcı oluruz" dedi.

yore2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum