1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Markasız bal satışına birlik tepkisi
Markasız bal satışına birlik tepkisi

Markasız bal satışına birlik tepkisi

Rize Arıcılar Birliği, yasa gereği; etiketsiz, üretim izni olmadan bal satışının yapılamayacağını belirterek, ilgililerden denetim yapılmasını istedi.

A+A-

Rize Arıcılar Birliği Başkanı Fevzi Civaoğlu, il genelinde kaymakamlar, belediye başkanlarını ziyaret edip markasız, etiketsiz bal satılmaması konusuna daha hassas bakılması konusunda ricada bulunduklarını söyledi.

Civaoğlu, birlik olarak bu yıl bal dolum tesisini hizmete soktuklarını, isteyen üreticilere ''RAB 53'' markası ile bal dolumu yaptıklarını belirtti.

Ayrıca kendi markası olan üreticilere de kendi markaları ile fason olarak hizmet verdiklerini ifade eden Civaoğlu, bu yıl tesislerinde 5 ton civarında bal dolumu gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Civaoğlu, 2006 yılında çıkartılan yasanın ardından etiketsiz, üretim izni olmadan bal satışının yapılamayacağını, bu şekilde satılan balların toplanarak imha edilmesi gerektiğini vurgulayarak, fevzicivaoglu.jpg''Bu amaçla Rize'de üretilen balın gıda kodeksine uygun olmasını sağlamak ve vatandaşın güvenini kazanmak için öncelikle tarım il müdürlüğü bünyesinde bal analiz laboratuvarı kurulmasını sağladık. Ardından da bal dolum tesisini kurduk. Artık ilimizde balın markalı satılması için hiç bir sorun kalmadı. Bu nedenle bu konuda daha etkin denetim yapılması lazım. Aslında bu konuda büyük cezai müeyyide var. Ama yeterli oranda denetlenmiyor. Bu nedenle il genelinde kaymakamlar, belediye başkanlarımızı ziyaret edip konuya daha hassas bakılması konusunda ricada bulunuyoruz.'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum